Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győzelemmel rajtolt a Barca! – Videóval

A Real Betis legyőzésével kezdte a spanyol bajnokságot az FC Barcelona.

(Kép: FC Barcelona Twitter)

Veszélyesen kezdett a Camp Nouban a barcelonai terrortámadás áldozatainak emlékére különleges mezben pályára lépő Barca, sokáig azonban úgy tűnt, nehéz dió lesz mattolni a Betist. A félidő vége felé aztán három percen belül két gólos előnyt alakított ki Ernesto Valverde együttese. Előbb Alin Tosca ért bele pechesen Gerard Deulofeu középre tett labdájába, majd nem sokkal később ismét Deulofeu lett a főszereplő, aki harciasan labdát szerzett a Betis tizenhatosának előterében, és kihagyhatatlan helyzetbe hozta Sergi Robertot.

A két gólos előny tudatában a Barca nyugodtan futballozhatott, és kis szerencsével újabb gólokat lőhetett volna, hiszen például Lionel Messi három kapufáig is eljutott. A  katalánoknak különösebben izgulniuk így sem kellett, mivel a sevillaiak még csak el sem találták ter Stegen kapuját.

A Betis végül örülhet, hogy abszolút vállalható vereséget szenvedett, és megúszta két kapott góllal. Valverde csapata pedig, ha nem is működött tökéletesen olajozottan, olykor-olykor mutatott kifejezetten biztató dolgokat, és magabiztos győzelmet aratott. Majd Coutinho vagy Dembéle érkezésével még jobb lesz ez, gondolhatják a Barca-drukkerek (…)

FC Barcelona – Real Betis 2-0 (2-0)
Helyszín: Camp Nou Stadion; Vezette: D. Trujillo Suárez
Gólszerzők: Tosca (36. -öngól), S. Roberto (39.)
Sárga: J. Alba (52.), Digne (92.) illetve Nahuel (63.)
Kiállítás: –

Barcelona: ter Stegen – J. Alba (Digne, 87.), Mascherano, Umtiti, Semedo – S. Roberto, Busquets, Rakitic – Messi, Alcácer (D. Suárez, 82.), Deulofeu (A. Vidal, 72.). Vezetőedző:  Ernesto Valverde

Betis: Adán – Barragan, Mandi, Feddal, Tosca – Joaquin, Camarasa (F. Ruiz, 78.), Guardado, Narvaez (J. Garcia, 68.), Nahuel (Guerrero, 72.) – S. León.  Vezetőedző: Quiqu Setién

Alin Tosca öngólja:

https://www.youtube.com/watch?v=zTqV6ritG5A

Sergi Roberto (2-0):

https://www.youtube.com/watch?v=cwMxspXaAII

Korábban játszották:

Athletic Bilbao – Getafe 0:0

Jól állt a lábán az újonc a San Mamésban. A vendégek dicséretére legyen mondva, hogy majd fél órát emberhátrányban játszottak, úgy vittek el egy pontot a Bilbao otthonából.