Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kalmár betalált, a DAC leiskolázta a címvédő Zsolnát!

A szlovák élvonalbeli bajnokság (Fortuna Liga) ötödik fordulójában a bajnokságban még veretlen  dunaszerdahelyi DAC hazai pályán közel teltház előtt fogadta a címvédő Zsolna együttesét. 

fk-dac-1904-dunajska-streda-futbal-radost-clanokW

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – MSK Zilina 4-2 (1-0)
Gólszerzők:
Pačinda (16.), Kalmár (48.), Ljubičič (64.), Divkovič (90.) ill. Otubanjo (67.), Mraz (78.)
Sárga lap: Čmelík (18.), Kontár (71.) ill. Hancko (34.)

FC DAC: Macej – Živkovič, Huk, Šatka, Davis – Ljubicic – Čmelík (Koštrna 62.), Kalmár (Kontar 69..), Pambou, Vida – Pačinda (Divkovič). Vezetőedző: Marco Rossi

MŠK Žilina: Holec – Chvátal (Otubanjo 55.), Kaša, Hancko (Vavro 46.), Mazáň – Škvarka, Diaz, Káčer, Jankauskas  (Polievka 62.)– Špalek, Mráz. Vezetőedző: Gula

A dunaszerdahelyi csapat kezdőjében Vida Kristopher és Kalmár Zsolt is helyet kapott a címvédő Zsolna ellen. Jobban is kezdte a hazai együttes a mérkőzést és már az ötödik percben Kalmár lövéssel veszélyeztette Holec kapuját majd két perccel később Ljubicic is egy lövéssel próbálkozott, amit Holec vetődve hárított. A hazai remek kezdése a 16. percben meghozta az eredményét miután  Ljubicic passzát Pačinda bólintotta Holec kapujába. A találkozó 20. percében újabb hazai lehetőség adódott, de Kalmár fejese centikkel kerülte el a kaput. A 25. percben megvillantak a vendégek is és Škvarka lövését védte nagyszerű reflexszel Macej. Félórányi játékot követően ismét a DAC került ziccerbe, Kalmár Zsolt Pačindával játszotta ki a védőket, majd kevéssel a kapu mellé lőtt. Az első játékrészben újabb találat nem született, ezzel pedig egygólos hazai előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

20901574_1524002931027324_1908551523341178913_o

Lendületesen kezdte a második játékrészt is a DAC, a 48. percben Ljubicic indította hosszan Davist, aki a kapu előterébe továbbította a labdát. Pačinda lövését még hárította a kapus, de Kalmár próbálkozását már nem tudta hárítani Holec. Három perccel később újabb komoly hazai lehetőség maradt ki, miután Pačinda csak az oldalhálót találta el. Az 57. percben ismét a dunaszerdahelyiek puskáztak el komoly lehetőséget, Ljubicic osztott ki egy labdát Vidának, aki a kapu mellé lőtt. Két perccel később Čmelík a kapusba lötte a száz százalékos helyzetet a Kalmártól kapott fantasztikus indítást. A 64. percben Kalmár gólja mellé egy gólpasszt is kiosztott, miután Ljubičičet hozta kihagyhatatlan helyzetbe. Három perccel a dunaszerdahelyiek harmadik találata után a csereként beálló Otubandjo révén szépített a címvédő Zsolna. Negyedórával a vége előtt újabb találatot szerezhetett volna a DAC, Davis beadását Pačinda fejelte kapura azonban Holec lábában elakadt a játékszer. A találkozó 75. percében Polievka veszélyes lövése kerülte el nem sokkal Macej kapuját. A 78.  percben a címvédő Zsolna egygólosra csökkentette hátrányát, miután Mraz talált a hazaiak hálójába. Négy perccel a vége előtt mindent eldönthetett volna a hazai együttes, Davis lövését Holec tolta szögletre. A ráadás perceiben Divkovič beállította a 4-2-es eredményt miután megszerezte a negyedik dunaszerdahelyi gólt is. Győzelmével a DAC továbbra is veretlen a bajnokságban és a tabella negyedik helyén állnak Marco Rossi fiai.

Képek: fcdac.sk, sita.sk