Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kompany újra farkasszemet nézhet Rooney-val

Számos csatát vívott meg egymással Wayne Rooney és Vincent Kompany. Hétfőn ismét egymásnak feszülhetnek majd a felek, azonban némi változás történt az egykori Vörös Ördög életében.

vincentkompanywaynerooney-cropped_g76mxwce45pk1j0xasff8b751

Wayne Rooney hosszú időt töltött el a Manchester United kötelékében. 2004-től kezdve szerepelt az Old Traffordon, majd 2017-ben megtörtént a váltás. A 31 éves angol csatár visszatért nevelőegyesületéhez, az Evertonhoz. A liverpooli klubnál indult be a karrierje, mindössze 9 évesen került a klub futballakadémiájára.

A belga középpályás, csak úgy mint vetélytársa szintén 31 esztendős. Kompany 2008-ban költözött Manchesterbe, azonban Rooney-val ellentétben ő a kék oldalt választotta. Az évek során több alkalommal is összemérhették erejüket a manchesteri derbiken.

Kompany, a Manchester City kapitánya a hétfő esti összecsapás előtt adott interjújában beszélt vetélytársáról.

„Nagyon tisztelem Wayne-t. Remek csatákat vívtunk meg egymás ellen. Körülbelül 20 alkalommal léphettem pályára a United ellen. Rooney a Stoke ellen megmutatta, hogy még mindig remek a helyzetfelismerése. Nem hiszem, hogy sok játékos utána tudná ezt csinálni. Mindenki tud passzolni, és fejelni is, azonban úgy, ahogyan Wayne felismerte a helyzetet senki.

Rooney a derbiken is rendre rúgta a gólokat. A Manchester City ellen összesen 11 alkalommal volt eredményes, míg a Kékek részéről Sergio Agüero mindössze 8 alkalommal tudta bevenni a Vörös Ördögök kapuját.

Hétfő este újra felelevenítheti Rooney és Kompany a régi párharcokat, azonban most nem Manchester United mezben lesz az angol támadó, hanem egykori klubja, az Everton színeiben próbál majd túljárni a Manchester City védőinek, köztük Kompany-nak az eszén.

https://www.youtube.com/watch?v=SCaRUN8GFnM

kép: performgroup

Nagy Gábor