Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marcos Alonso duplájával a Chelsea nyerte a londoni derbit! – videóval

A Premier League második fordulójában máris igazi vérbeli londoni rangadót rendeznek, méghozzá a Tottenham és Chelsea összecsapását. Mellesleg a tavalyi aranyérmes  és ezüstérmes feszült egymásnak már a második körben. 

835855924

Az angol élvonalbeli bajnokság második fordulója máris igazi londoni csúcsrangadóval zárult vasárnap délután. A Tottenham ideiglenes otthonában a Wembley-ben fogadta a címvédő Chelsea együttesét. Antonio Conte együttese egy csúfos hazai zakóval indította az új idényt a Burnley ellen, míg a Tottenham az újonc Newcastle otthonában aratott kétgólos győzelmet. Legutóbbi négy mérkőzésén a Chelsea nem tudott győzni a Tottenham otthonában, legutóbb 2-0-ás vereséget szenvedtek a Spurs otthonában Hazardék.

A szezon első rangadója kiegyenlített játékot hozott az első percekben. Az első komoly lehetőséget az ötödik percben jegyezhettük fel, mikor a vendégek veszélyeztettek Azpilicueta beívelését Morata fejelte nem sokkal Lloris kapuja mellé. A találkozó 10. percében az előző szezon gólkirálya Harry Kane is megvillant és egy kellemetlen lövéssel próbálta meglepni a vendégek belga hálóőrét Courtois-t, akiről ki is pattant a lövés azonban másodjára már hárított a Chelsea kapusa. Az első negyedóra végén ismét a hazai együttes veszélyeztetett Dele Alli révén, lövése azonban jócskán elkerülte a kaput. A 19. percben ismét a hazai együttes került helyzetbe, Dembelé lövését azonban ezúttal is Courtois hatástalanította. A 24. ercben a londoni kékek ígéretes helyről végezhetettek el szabadrúgást, amit Marcos Alonso mértani pontossággal Lloris kapujának jobb felsőjébe bombázta megszerezve a vezetést a címvédőnek. A bekapott gólt követően a Tottenham két alkalommal is komoly gólszerzési lehetőséget alakított ki Kane révén, azonban a tavalyi gólkirálynak nem jött össze szezonbeli első találata. Az első félidő hajrájában Eriksen pontrúgása után ismét a Spurs előtt adódott komoly lehetőség, de a játékszer mindenki előtt elszállt. A 41. percben a címvédő londoni kékeknek óriási szerencséje volt, miután Harry Kane a jobb kapufát találta telibe. A hazaiak óriási nyomás alá helyezték a Chelsea és Courtois kapuját, aminek eredményeképpen a 43. percben Davies lövését védte immáron sokadjára bravúrral Courtois. Majd a félidő legvégén Dier került helyzetbe, de az angol válogatott sem tudta a hálóba gyötörni a Spurs egyenlítő találatát.

Fordulást követően is a Tottenham volt az aktívabb együttes, és rögtön egy gólszerzési lehetőséggel indították a második félidőt Pochettino fiai azonban Eriksen lövését blokkolták a Chelsea védői. A mérkőzés további részében is a hazai együttes birtokolta többet a labdát, azonban komoly ziccereket nem tudtak kialakítani a Spurs játékosai. Sőt a mérkőzés hajrájában a londoni kékek két alkalommal is eldönthették volna a három pont sorsát, előbb Morata lövésé kerülte el a kapu jobb oldalát, majd Willian találta telibe a bal kapufát. Nyolc perccel a találkozó vége előtt csak összejött az egyenlítő találat a Tottenham együttesének, amihez a csereként beálló Batshuayi közreműködése is kellett, ugyanis a belga támadó saját kapujába fejelte a Spurs egyenlítő találatát. Két perccel a vége előtt azonban érkeztt Marco Alonso és másodszor is vezetéshez jutatta a londoni kékeket.

Tottenham – Chelsea 1-2 (0-1)
Helyszín: Wembley (London) Vezette: Taylor
Gólszerzők: Batshuayi (82., öngól) ill. Alonso (24., 88.)
Sárga lapok: Dier (31.), Vertonghen (51.), Alderweireld (84.,) ill. Rüdiger (30.), David Luiz (38.)
Kiállítás: 

Tottenham: Lloris – Vertonghen, Alderweireld, Dier (Son 68.) – Davies (Sissoko 80.), Dembelé, Wanyama, Trippier (Janssen 90.) – Alli, Eriksen – Kane. Vezetőedző: Pochettino

Chelsea: Courtois – Christensen, David Luiz, Rüdiger – Azpilicueta, Kanté, Bakayoko, Alonso – Moses, Willian (Pedro 78.) – Morata (Batshuayi 79.). Vezetőedző: Conte

https://www.youtube.com/watch?v=lUz_dF-y19o

A vasárnapi játéknap másik mérkőzésén:

Huddersfield – Newcastle United 1-0 (0-0)
Helyszín:  Galpharm Stadion (Huddersfield) Vezette: Pawson
Gólszerzők: Mooy (50.)

Képek: premierleague.com

O.G.