Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Sallóiék nyugati rangadót nyertek meg! – videóval

Az MLS-ben szereplő Sallói Dániel együttese – amely egyébiránt bejutott a US Open-kupa döntőjébe is – ma hajnalban nagy rangadót nyert meg nyugati riválisával szemben, míg Stieber klubja is rossz szériáján javítva győzött Idegenben! Ezen felül otthon tartotta a három pontot a Vancouver, a San José pedig Döntetlen játszott a Philadelphia ellen.

_J0Q0045Újabb nagy sikert arattak Sallóiék (forrás: sporgingkc.com)

Sallói Dániel nagy örömünkre ismét klubja, a Sporting Kansas City kezdőjében kapott helyet! A kansasi alakulat a nyugati rivális Dallast fogadta, és győzte le két góllal. A magyar támadó a diadal hajrájáig a pályán volt, Vermes pedig csak a 83. minutumban cserélte le. A hazaiak két gólja a félidőt végén született, mindkétszer Zusi kiszolgálását követően, s a Sporting ezzel megerősítette nyugati első helyét. A Dallast egyébként minden mutatóban felülmúlták Sallóiék, a texasi klub pedig öt ponttal lemaradva az éllovastól az 5. helyen áll.

Sporting Kansas City – FC Dallas • 2-0 (1-0)
Helyszín: Children’s Mercy Park, Kansas City – 19.869 néző
Gólszerzők: Rubio (42.), Fernandes (90+2.), ill.

https://youtu.be/ZR61J2A48qM


Stieber Zoltán új klubja, a washingtoni DC United idegenben tudott győzni! A magyar labdarúgó ugyan még nem volt a keret tagja, csapata a Colorado Rapids otthonában nyert 1-0-ra, igaz, egy öngólnak köszönhetően, de ezért is három pontot adnak. A DC United még így is csak az utolsó Keleten, a Rapids pedig csupán utolsó előtti a Nyugati Főcsoportban.

Colorado Rapids – DC United • 0-1 (0-1)
Helyszín: Dick’s Sporting Goods Park, Commerce City – 16.089 néző
Gólszerzők: – , ill. Watts (27. – öngól)


A kanadai Vancouver Whitecaps hazai pályán aratott győzelmet a nyugati második, vagyis a Houston Dynamo ellen! A Whitecaps már 32 perc elteltével kettővel vezetett, s a texasi ellenfele részéről csak a szépítés jött össze kevéssel a fordulás után. Veresége ellenére így is jó helyen, a második pozícióban áll a Houston Dynamo Nyugaton, 3 ponttal lemaradva Sallóiéktól, azaz a Sporting Kansas Citytől. A Vancouver eközben ugyan a 6. Nyugaton, de csak 3 pontra van a most legyőzött klubtól!

Vancouver Whitecaps – Houston Dynamo • 2-1 (2-0)
Helyszín: BC Place, Vancouver – 21.183 néző
Gólszerzők: Montero (17. – büntetőből), Reyna (32.), ill. Quioto (51.)


A San José Earthquakes – Philadelphia Union találkozón már a harmadik percben előnybe került a hazai klub, majd még a félidő vége előtt egalizált a vendég alakulat. Végül úgy tűnt, nyerni is tud a Philadelphia, ám jött a hazaiak ásza, és Wondolowski büntetőből a hosszabbításban otthon tartotta egy pontot csapata számára! A San José jelenleg hetedik, épphogy nem Play-off erő helyen áll Nyugaton, de kevéssel van elmaradva az élmezőnytől, míg a Philadelphia csak a kilencedik a Keleti Főcsoportban.

San José Earthquakes – Philadelphia Union • 2-2 (1-1)
Helyszín: Avaya Stadium, San José – 18.000 néző
Gólszerzők: Qazaishvili (3.), Wondolowski (90+5. – büntetőből), ill. Elliott (35.), Alberg (55.)

Nagy Dávid