Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: Hét gól Zalaegerszegen, kikapott a Szpari

A negyedik fordulóban megszületett a bajnokság eddigi legnagyobb meglepetése, miután az eddig hibátlan Nyíregyháza botlott, amit kihasznált a Kisvárda, MTK Budapest, Kazincbarcika trió.

hrepka

Nem éppen erre számítottak Nyíregyházán, miután az együttes az előző három fordulóban simán nyerte meccseit, ám a negyedik játéknapon a Dorog ellen már nem működött a támadójátéka a szabolcsiaknak, a védelem viszont annál gólképesebb volt. A piros-feketék gyorsan eldöntötték az összecsapást, lévén már az első húsz percben kétgólos előnyre tettek szert, amit a kilencvenharmadik percben megfejeltek egy harmadikkal. Ezzel pedig nagy előnyt adott közvetlen riválisainak a Spartacus, merthogy az MTK Budapest ugyanilyen különbséggel nyert a vendég Vác ellen, amely ráadásul kettős emberhátrányban fejezte be fővárosi látogatását. Előbb az első félóra végén fogyatkozott meg a látogató, majd alig húsz perccel a találkozó vége előtt újabb piros lapot gyűjtött be a korábbi bajnokcsapat, s ezzel lényegében el is dőlt az összecsapás. Azt érdemes megjegyezni, hogy a második kiállításig csak szenvedett a kék-fehér alakulat, de aztán húsz perc alatt lerendezte az összecsapást Feczkó Tamás együttese. Szintén jól vette az akadályt a Kisvárda, amely győzelmével az élre is ugrott, köszönhetően jobb gólkülönbségének. A várdaiak az NB I-től búcsúzó Gyirmót ellen arattak kiütéses sikert, ráadásul nemcsak e két társaság, de a Kazincbarcika is megelőzte a nyírségi együttest a Budafok legyőzésével.

Ami a forduló előtt nyeretlen csapatokat illeti, a Zalaegerszeg hétgólos meccsen szerezte meg első győzelmét hazai környezetben a Siófok ellen, míg a Csákvár, Budaörs, Sopron hármas továbbra sem örülhetett három pontnak. A soproniak a Békéscsabától csentek pontot, ráadásul gólt nem szereztek, így továbbra is várat magára az első találat, ami négy forduló után igencsak kritika a támadófutballra nézve, a Csákvár az ETO ellen kapott ki, míg a Budaörs Soroksáron hagyta a három pontot. Lipcsei Péteréknek is ez volt az első sikerük a szezonban.

Eredmények:

Dorog – Nyíregyháza 3-0 (2-0)
G.: Faragó (4.), Simon A. (19., 11-esből), Mészáros Á. (90+3.)

MTK Budapest – Vác 3-0 (0-0)
G.: Lencse (70., 11-esből), Gera D. (87.), Hrepka (90.)
Kiállítva: Gulyás (33., második sárga lappal), Görgényi (69., a játékvezető meglökéséért, mindkettő Vác)

Kazincbarcika – Budafok 2-1 (0-1)
G.: Boros (66.), Kristófi (86.) ill.: Csizmadia (45.)

Kisvárda – Gyirmót 3-0 (1-0)
G.: Délczeg G. (20., 84.), Oltean (79.)

Zalaegerszeg – Siófok 5-2 (2-1)
G.: Gál (18., öngól), Babati B. (42.), Balázs Zs. (75.), Vernes (77.), Kertész (89.) ill.: Nagy D. (39.), Elek B. (83.)

ETO FC – Csákvár 2-1 (0-0)
G.: Beliczky (58.), Zamostny (85.) ill.: Tar Zs. (51.)
Kiállítva: Horváth D. (70., Szimcsó elleni szabálytalanság után, Csákvár)

Soroksár – Budaörs 2-1 (0-1)
G.: Albert Á. (65.), Gyömbér (86.) ill.: Sajbán Máté (44.)

Soproni VSE – Békéscsaba 0-0

Mosonmagyaróvár – Ceglédi VSE 0-1 (0-0)
G.: Peres (72.)

Szeged 2011 – Szolnoki MÁV 2-0 (0-0)
G.: Balázs (56., 60.)

A bajnokság állása:

NB II-tab

~GS~