Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Milan is könnyed győzelemmel kezdett – videóval

A Serie A, vagyis az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2017/2018-as szezonjának 1. fordulóján már túl is vagyunk. Ennek apropóján pedig még fel kell idézzük, mit játszott tegnap este az El-selejtezőjében hétközben remeklő AC Milan a tegnap esti bajnokiján. A milánói piros-feketék magabiztos győzelmet arattak idegenben, de akár még több góllal is nyerhettek volna.

IMG_20170821_024410A Crotone otthonában ünnepelhettek a bajnokság első fordulójában a Milan játékosai (forrás: twitter.com/acmilan)

A Crotone – AC Milan olasz bajnoki találkozón elég hamar megpecsételődött a hazaiak sorsa, akik egyébként sem esélyesként vágtak neki a meccsnek.

Történt ugyanis az 5. percben, hogy Ceccherini piros lapot kapott, a Milan pedig tizenegyest. A labda mögé Kessie állt, a játékszer pedig a hazai kapuba landolt, a Milan ezzel megszerezte első bajnoki gólját a szezonban (0-1)!

A 24. percre még kettővel megtoldotta előnyét a milánói csapat! Előbb a 18. minutumban Cutrone közeli fejese ment be (0-2), majd a második Milan-gól szerzője a 24. percben egy gólpasszt is kiosztott! A vendégek harmadik találata Suso kapáslövéséből született (0-3)!

Az első félidőben tehát lényegében el is dőlt a találkozó sorsa, kérdés már csak annyi volt, mennyivel tud nyerni a Milan!

A folytatásban továbbra is óriási fölényben futballozott a vendég gárda, amely a hétközben nagyon megverte El-rájátszásbeli ellenfelét. Ezúttal a Crotone megúszta hárommal, pedig bőven volt lehetősége a fordulás után is a Milannak, igaz, a hazaiak is szépíthetettek volna. Végül már több találat tehát nem született, az első félidőben kialakult a végeredmény, így a Milan is hozta a kötelezőt a bajnoki rajt alkalmával.

Ezen felül a Milan olyan dolgot is véghez vitt, amire nem sok együttes képes. A győztes csapat több, mint 80 százalékban birtokolta a meccsen a labdát, melyre legutóbb a milánóiak számára igencsak dicső, 2004/2005-ös idényben volt példa az olasz élvonalban.

Crotone – AC Milan • 0-3 (0-3)
Helyszín: Stadio Ezio Scida, Crotone. Vezette: Maurizio Mariani
Gólszerzők: – , ill. Kessie (6. – büntetőből), Cutrone (18.), Suso (24.)
Sárga lapok: Dussenne (90.), ill. Cutrone (9.), Locatelli (59.), Bonucci (69.)
Kiállítás: Ceccherini (5.), ill.

Crotone: Cordaz – Faraoni, Ceccherini, Cabrera, Martella – Rohden (Nalini, 56.), Mandragora, Barberis, Stoian (Izco, 71.) – Budimir, Trotta (Dussenne, 7.). Vezetőedző: Nicola Davide

AC Milan: Donnarumma – Conti (Abate, 68.), Mussachio, Bonucci, Rodriguez – Kessie, Locatelli (Mauri, 78.), Calhanoglu – Suso, Cutrone (André Silva, 61.), Borini. Vezetőedző: Vincenzo Montella

https://youtu.be/l_B8Kjo_eI4


A Serie A 1. fordulójának eredményei

IMG_20170821_024953

A bajnokság állása

IMG_20170821_025021

Nagy Dávid