Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pályacsúcs és Takács-dupla Zircen

Közel száz indulóval rendezték meg a Footgolf Országos Bajnokság (FOB) hatodik fordulóját, a Hungarian Golf Magazin Footgolf Versenyt a zirci Forest Hills Golf Clubban. A szélcsendes időben, hőségben rendezett forduló kedvezett a jó eredményeknek, 45-en is par alatt teljesítették a pályát.

Teljes képernyő rögzítése 2017. 09. 03. 232918

Talán még soha ilyen időjárás nem fogadta a footgolfosokat, mint a hétvégén, mikor a szél alig fújdogált, ami általában inkább viharosnak nevezhető az esetek többségében. Csak a meleggel kellett megküzdeni a 92 indulónak, ami az eredmények ismeretében kijelenthető, hogy jól sikerült. A szlovák játékosok részvételének köszönhetően nemzetközivé duzzadt mezőnyben összesen 45-en teljesítették a tizennyolc szakaszt a kijelölt rúgásszámnál (par) kevesebb kísérletből.

A legjobban ismét Takács Attila muzsikált, aki a pár perccel korábban klubtársa, Gelencsér Gábor(EMFGSE) által felállított, majd Bogár Krisztián (FTC Footgolf) által beállított pályacsúcsot (-12) szintén teljesítve a 9-6-3-1 szabály értelmében megnyerte a bajnoki fordulót. A legutóbbi, balatongyöröki, ötödik körben is ő bizonyult a legjobbnak.

Abszolútban Németh Gábor (FTC Footgolf) vezet Bacskai Bence (Hole Hunters) előtt, kettejük között csupán 31 pont a különbség.

Értelemszerűen a negyven év felettiek versengését is Takács Attila nyerte, ezúttal Podusil György (BFGT) és Balogh Tibor (Royal) előtt. Ők hárman állnak a képzeletbeli dobogón is, Takács, Balogh, Podusil sorrendben. Az első és a harmadik között 27 pont csak a különbség.

A felnőtt férfiak között így Gelencsér Gábor bizonyult a legjobbnak, megelőzve Bogár Krisztiánt és Borbély Istvánt (EMFGSE). Itt (is) Németh Gábor és Bacskai Bence vív ádáz harcot egymással az elsőségért.

Az ötven évnél idősebbek versengésében most Kocsis Sándor (BFGT) nyert Tóth Györggyel (Milan) szemben, kettejük között dől majd el a bajnoki cím.

Az újoncoknál Abonyi Péter klubtársát, Vígh Pétert (mindkettő Royal) csupán a 9-6-3-1-es szabály segítségével győzte le, miután mindketten 66 rúgásból teljesítették a 18 szakaszt.

A hölgyeknél a címvédő Major Ilona (FTC Footgolf) 79-es eredménnyel diadalmaskodott, ezzel igazán élesség téve a hajrát, ugyanis Nagy Niki (FTC Footgolf) 1240 ponttal vezet, Pusztai Panna (Hole Hunters) 1218-cal a második, míg Major 1093-mal követi őket.

Kókai Bence (Royal) a junioroknál immáron hatodszor örülhetett az elsőségnek, ráadásul a parnal kettővel jobbat rúgott, ezzel több rutinos felnőtt játékost is megelőzött. Előnye két körrel a vége előtt több mint négyszáz pont, ami tetemesnek mondható, ha a következő két forduló nem lesz egyaránt 250 pontos, akkor már behozhatatlannak is nevezhető, de a bajnoki címvédés hírével a hetedik körig mindenképpen várnunk kell.

A csapatversenyt az EMFGSE nyerte a Ferencváros és a BFGT előtt, ezzel a Fradi és a budapestiek mögé feljöttek a harmadik pozícióba az Elsők.

EREDMÉNYEK

FOB ÁLLÁSA