Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A lengyel égés ellenére megjutalmazzák Lewandowskit

Az elmúlt este az évtized legsúlyosabb vereségét szenvedte el a lengyel válogatott. A FIFA világranglistájának 6. helyezettjét a Christian Eriksen fémjelezte dánok verték 4-0-ra a koppenhágai vb-selejtezőn.

lewa002

A lengyeleknek semmi sem jött be az idegenbeli találkozón, ám korábbi jó eredményeiknek köszönhetően mégy így is vezetik a kvalifikációs-sorozat E jelű csoportját. Eközben pont bejelentésre került, még a dicstelen végeredményt megelőzően, hogy a gárda vezéregyéniségéről, Robert Lewandowskiról utcát neveznek el.

A dicső eseményre pedig Raciborz városában fog sor kerülni, ahol a varsói születésű Bayern-sztár gyermekkora egy részét élte, és ahonnan a családja is származik. A hírek szerint a sziléziai város önkormányzata történelmi jelentőségűnek érzi, hogy az ország történetének egyik legértékesebb játékosa tőlük származik, ezt pedig szeretnék kihasználni.

Az állítólag még kérdéses, hogy pontosan melyik utca kerül átnevezésre, de az biztos, hogy 87-szeres válogatott (lengyel források szerint 88) válogatott Lewandowski élni fog a lehetőséggel.

Balogh József