Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női foci: visszavonult a válogatottól az angolok ásza

Alex Scott, a női angol labdarúgó-válogatott egyik legjobbja úgy döntött, ezúttal nem ölti magára a címeres mezt. A 32 éves hátvéd Anglia történetének második legtöbb válogatottságával büszkélkedő játékosa.

alex-scott-arsenal-ladies-action-shot_3435356Alex Scott még klubjában, az Arsenalban folytatja a pályafutását (forrás: skysports.com)

Az Arsenal jobbhátvédje, a 32 éves Alex Scott úgy döntött, visszavonul a válogatottságtól. Ezzel Anglia történetek második legtöbb válogatottságával büszkélkedő játékosa int búcsút a címeres meznek. Scott 140 találkozón viselhette a Háromoroszlánosok mezét, és bőven letette a névjegyét, s lett az angolok egyik legjobbja. A kiemelkedő teljesítménnyel megáldott Scottot a válogatott szövetségi kapitánya, Mark Sampson is dicsért. A szakvezető úgy írta le a védőt, mint “az egyik valaha volt legnagyszerűbb játékos, aki angol mezt viselt”.

Alex Scott három világbajnokságon, és négy Európa-bajnokságon is játszott mióta 2004-ben debütált az angol válogatottban. 13 évig tartó válogatott karriere során 12 gólt is berámolt a nagyszerű futballista hölgy.

Scott azt mondta, hogy ezzel karrierje egy rész lezárult, és egyáltalán nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, de olykor a jó döntések áldozattal járnak. Hozzátette azt is, hogy gyermekkori álma valóra vált, hiszen kislányként arra vágyott, hogy a Háromoroszlánosok mezét viselhesse egy napon, és képviselhesse hazáját.

Ez bőven összejött Scottnak, aki sok-sok boldog percet okozott az angol drukkereknek. Azt pedig ne feledjük, a hátvéd a klubjában – mellyel tavaly megnyerte az  FA-kupát – még folytatja a játékot, így a szimpatizánsok az Arsenalban figyelhetik tovább Alex Scott karrierjének alakulását.

A hír hivatalos forrása

Nagy Dávid