Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női NB II: Gálával javított a Szent Mihály

Kiütéses sikerrel feledtette első fordulóbeli botlását a szegedi együttes, míg a Nyíregyháza sikerével zárult a megyei derbi.

airenergykelen

Küzdelmes meccsen nyert hátrányból a zöld mezes Kelen SC. – fotó: Facebook/Airnergy-női-labdarúgás-szurkolói-oldal

Nyugati csoport

Megszerezte első sikerét a PMFC-Keresztes Lovagok, miután szombaton délben magabiztos sikert aratott a Ziccer NLSE ellenében. A pécsiek nem indítottak jól a bajnokságban, ahogyan sokáig a kanizsai együttes is remekül tartotta magát. A baranyai Hölgyek az első félidő ráadásában tudták feltörni a masszív vendégeket, amely a második negyvenöt percben tíz perc alatt kétszer kapitulált, ellenben a becsületgólt sikerült megszerezniük.

Szezonnyitó győzelem után vereséget szenvedett a Zalaegerszegtől a Kőbányáért FNLA, amely az első játékrészben igencsak megizzasztotta ellenfelét, merthogy az előzetesen nagy gólkülönbségű zalai sikert várók gól nélküli eredményt aposztrofálhattak a félidőben. Ellenben a második negyvenöt perc elejét megnyomta a ZTE, s ekkor gyorsan kétgólos előnyt építettek a vendégek, amelyre azonban volt válasza a házigazdáknak, akik nem álltak messze a pontszerzéstől sem. Ezzel a három egységgel hibátlanul vezeti a nyugati csoportot a kék-fehér társaság.

A tavalyi esztendő egyik masszív csapata, a Videoton egyetlen pontot tudott szerezni Balatonfüreden, ám miután a székesfehérváriaknak ez volt az első bajnokijuk a szezonban, annyira nem meglepetés, míg a fürediek bosszankodhatnak, hogy hátrányból kellett felállniuk, ráadásul az egy pontot jelentő gólt is büntetőből szerezték.

PMFC-Keresztes Lovagok – Ziccer NLSE 3-1
G.: Eigner E. (44.), Buncsák (56.), Géczi B. (66., 11-esből) ill.: Szollár B. (72.)

Kőbányáért FNLA – ZTE FC 1-2
G.: Botka B. (69.) ill.: Szegedi A. (50., 57.)

Balatonfüred – Videoton 1-1
G.: Dömsödi (52., 11-esből) ill.: Trampler K. (42.)

Az állás:

NB II-nyugat

Keleti csoport

Ezt várták a szegedi szurkolók. A Szent Mihály az előző idényben osztályozón maradt le az élvonalról, most fogadkoztak, hogy igenis harcolnak, és feljutnak. Ehhez képest egy hete kikaptak, most pedig kiütéses, már-már megalázó győzelemmel jelezték szándékaik komolyak az NB I-et illetően. Cserenkó Szabolcs együttese lefutballozta az Eger együttesét, amely újonc a második ligában. Tulajdonképpen a szünet után visszavehetett volna a piros-sárga csapat, de komolyan vette ellenfelét, és végül tucatnyi plusz két gólt lőttek Szil Tündéék.

A fővárosi rangadón az AirEnergy és a Kelen feszült egymásnak, és a kiegyenlített találkozón hiába szerzett vezetést az AirEnergy az első félóra végén, a Kelen a második játékrészben hatékonyabban dolgozott a kapu előtt, és a hajrában meg is fordította az összecsapást, minek köszönhetően továbbra is hibátlanok a XI. kerületiek.

És akkor a nyírségi háziderbi. Fordulatos első negyvenöt percet hozott a mérkőzés, hiszen a Spartacus kétszer is vezetett a Nyírség NSC ellen, ám a szünetre döntetlennel vonulhattak a felek. A folytatásban harmadszor is megszerezte az előnyt a Szpari, de erre már nem volt válasza a vendégeknek, pedig akadt több ígéretes lehetőségük is, mígnem a hajrában biztossá tette a három pont a Nyíregyháza.

Nyíregyháza Spartacus – Nyírség NSC 4-2
G.: Urai B. (5.), Kertész R. (26., 52.), Tóth C. (90+2.) ill.: Tóth C. (14., öngól), Bodor R. (42.)

AirEnergy – Kelen SC 1-2
G.: Kota G. (33.) ill.: Bernhardt Be. (60.), Kókány R. (89.)

Szent Mihály – Eger SC 14-0
G.: Guth R. (7., 71.), Harcel (13.), Temesváry (15.), Szélpál N. (17., 21., 39.), Vass N. (59., 74., 81., 89.), Szil T. (64., 84.), Szántó A. (73.)

Az állás:

NB II-kelet

~GS~