Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Dicséret illeti csapatomat, és a szurkolókat…” – Storck

Vajon mi lett volna, ha Priskin Tamás nem kap piros lapot félóra játék után? Ezt nem kommentálta Bernd Storck, aki viszont látott pozitívumokat a portugálok elleni találkozón.

storck

Tartása volt a válogatottnak, hiszen tíz emberrel is sikerült kikapcsolni a portugálok ászát, igaz a meccs elején akadt egy gólszerzési lehetősége átlövésből Cristiano Ronaldónak, később viszont nem nagyon tudott érvényesülni. „Az első fél óra után emberhátrányban futballoztunk az Európa-bajnok Portugália ellen, de szerintem nagyszerűen játszottunk, gratulálok a csapatnak. Kiemelkedő játékosok a portugálok, ám jól lezártuk a területeket, kevés gólhelyzetet engedtünk nekik kialakítani. A nézők is nagyszerűen voltak, ők jelentették számunkra a plusz csapattagot, köszönöm, hogy támogattak minket.” – utalt a kiállításra, és az utána történő eseményekre Bernd Storck, aki szerint megérdemelt a portugálok sikere, de a döntetlen is összejöhetett volna. „Vereséget szenvedni szomorú, de a mai kivételes eset, hiszen tíz emberrel nagyot küzdöttünk egy erős válogatott ellen. Dicséret illeti a csapatomat. Kis szerencsével egyenlíthettünk volna. Gratulálok a portugáloknak, megérdemelten nyertek – tekintett vissza az utolsó percekben Fiola Attila helyzetére. – A játékvezetőről most sem beszélek, nem az én tisztem a munkáját megítélni. A kiállítást nem volt időm visszanézni, nehéz megítélni, mi történt. Paprikás hangulatú meccs volt, a portugáloknak muszáj volt győzni. Feszült találkozó volt, de ez jó hatással volt a hangulatra. Nem voltunk sportszerűtlenek, Priskin sem szándékosan szabálytalankodott. Ilyen mérkőzésen előfordulhatnak ilyen esetek. Nemzetközi szinten másképp fújnak a bírók, mint idehaza. Amióta én vagyok a kapitány, eddig nem kaptunk piros lapot, törekszünk a sportszerűségre.” Kitért arra, hogy hiába a bombaerős luzitán keret, sikerült Ronaldót kikapcsolni. Mindössze egyszer, a gól előtt tudott üresen beadni, André Silva ki is használta a ziccert.

Csúsztak-másztak a mieink, akik közül az egyik legjobb teljesítményt Lovrencsics Gergő nyújtotta, aki Fiola Attilával karöltve igyekezett a bal oldali portugál támadásokat megakasztani. „Amit elterveztünk, azt végrehajtottuk, agresszíven, keményen játszva nem hagytuk őket kibontakozni. Mindenki csúszott-mászott, le a kalappal a játékosok és a szurkolók előtt is. Fantasztikus légkört teremtettek, ilyen atmoszférában nem is lehet rosszul játszani.”

priskin629

A kiállított Priskin Tamás is megszólalt. „Nagyon sajnálom a kiállítást, nem akartam ilyen durván szabálytalankodni. Nem éreztem, hogy ott van mögöttem Pepe, nem akartam ütni, csak a labdát akartam elfejelni.” Hogy szerinte jogos volt-e a piros lap, nem akart reagálni.

Az biztos, hogy Svájc ellen még nehezebb lesz a mieink dolga, hiszen Priskin mellett Fiola Attila és Dzsudzsák Balázs is hiányzik majd eltiltás miatt.

~GS~