Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Delaney triplával sima dán győzelem, javítottak a lengyelek – videóval

Hétfőn tovább folytatódtak a világbajnoki selejtezők az oroszországi vb-re. Az E jelű kvartettben Dánia fölényes győzelmet aratott Örményország otthonában, míg Lengyelország hazai pályán győzött.

18395677-vm-kvalifikationskamp-mellem-a

Örményország – Dánia 1-4 (1-2)
Gólszerzők: Koryan (6.) ill. Delaney (17., 82., 90+3.), Eriksen (29.)
Sárga lapok: Andonian (27.), Haroyan (28.), Mkhitaryan (89.) ill. Cornelius (67.)
Kiállítás:

Az E csoport hétfői nyitómérkőzésén a dánok Örményországba látogattak. A két válogatott közül a dánok várhatták kedvezőbb helyzetből a mérkőzést, miután a lengyelek 4-0-ás kiütése után megnőttek a dánok esélyei a továbbjutásra, míg az örmények Romániától szenvedett vereséget a legutóbbi mérkőzésen. Jól kezdték a mérkőzést a hazaiak és már a 6. percben vezetést szereztek Koryan révén az örmények. A hazaiak azonban sokáig nem örülhettek a vezetésnek és Henrik Dalsgaard beadására Thomas Delaney érkezett és a hálóba bolintott. A dánok még az első félidőben megfordították a mérkőzést miután a Tottenham sztárja Christian Eriksen szerezte meg a vezetést szabadrúgásból. A második játékrészben sokáig úgy tűnt nem születik újabb találat, de Thomas Delaney érkezett és kétszer is beköszönt a hazaiaknak ezzel pedig mesterhármast szerzett. Dánia pedig zsinórban hetedik mérkőzésen maradt veretlen, míg Örményország zsinórban harmadik vereségét könyvelhette el.

https://www.youtube.com/watch?v=RvptLB7fDBE

Lengyelország – Kazahsztán 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Milik (11.), Glik (74.), Lewandowski (85., büntetőből)
Sárga lapok: Dmitrenko (24.), Suyumbayev (54.), Logvinenko (62.), Kuat (65.)
Kiállítás:

Lengyelország hazai pályán próbált javítani a csúfos idegenbeli vereséget követően melyet Dániában szenvedtek el Lewandowskiék. A hazaiak már nagyon hamar vezetéshez jutottak miután már a 11. percben Milik révén szereztek vezetést a lengyelek. A házigazdák már az első játékrészben eldönthették volna a három pont sorsát, de Milik két alkalommal sem tudta gólra váltani ziccereit. A második játékrész elején is komoly ziccert puskáztak el a lengyelek, ismételten Milik hibázott ziccert. A sok kihagyott lehetőség kis híján visszaütött a lengyeleknél, miután a vendégek ugyan betaláltak a játékvezető azonban les révén érvénytelenítette azt. A mérkőzés hajrájában csak összejött a lengyeleknek a második gól, egy szögletet követően Glik fejelt a kazah kapuba. A mérkőzés végeredményét a Robert Lewandowski állította be a 85. percben büntetőből.

https://www.youtube.com/watch?v=4-xfA5kfO60

Montenegró – Románia 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Jovetic (75.)
Sárga lapok:  Vesovic (54.), Beciraj (85.), Stojkovic (89.) ill. Chipicu (34.), Moti (86.)
Kiállítás:

A csoport harmadik mérkőzésen Montenegró hazai közönség előtt fogadta a románokat Podgoricában. A mérkőzés inkább Montenegró számár bírt nagyobb téttel hiszen pontvesztés esetén minden bizonnyal elszálltak volna Joveticék továbbjutási esélyei az oroszországi vb-re. A mérkőzés végig kiegyenlített játékot hozott, kiegyenlített labdabirtoklás, közel ugyanannyi kapuralövési kísérlet egy azonban  nem volt kiegyenlített a gólszám ugyanis a montenegróiak a hajrában egyik legnagyobb sztárjuk Jovetic révén betaláltak és továbbra is versenyben maradtak az oroszországi vb-ért.

https://www.youtube.com/watch?v=tPXD2ej8hZM

A csoport állása 8 fordulót követően:

egroup

Kép: uefa.com

Ondik Gábor