Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Nyögvenyelős olasz siker

Izraelnek nyernie kellett, hogy maradjon esélye a kijutáshoz, az olaszoknak pedig javítania kellett, miután 3:0-ra kikaptak a spanyoloktól. Az azzurri szeptemberben 3:1-re verte az izraelieket.

imiImmobile boldogsága a gólja után (Fotó: facebook.com)

1. félidő: 40 másodperc elég volt az olaszoknak egy helyzet kialakításához, de Belotti nem találta el a kaput. A lehetőség után továbbra is a hazaiak támadtak, azonban legtöbbször eladták a labdát. Az izraeliek leginkább csak kóvályogtak, néhányszor viszont megszerezték a bőrt, és veszélyes szituációkat alakítottak ki. Az olaszok bánhatják, hogy Marco Verratti sárga lapot kapott, ezzel kénytelen kihagyni a legközelebbi vb-selejtezős meccset. A 42. percben Cohen majdnem megszerezte a vezetést Izrael számára. Sokat elmond a találkozóról, hogy ez volt az első kapura lövés. Az egyperces hosszabbításban Insigne próbálkozását kellett nagy bravúrral hárítania az izraeli hálóőrnek.

2. félidő: A második félidőt is hasonló intenzitással kezdték az olaszok, mint az elsőt. Immobile kiszorított szögből kaparta kapura a labdát, de Harush hárítani tudott. Az 53. percben azonban már a kapus sem segített Izraelnek, miután Candreva gyönyörűen futott el a jobb szélen, a beadását pedig Immobile váltotta gólra (1-0). A találat után szögletek, és olasz ziccerek sokaság következett. A vendégek még saját térfelüket is csak ritkán tudták átlépni. A 66. percben akár bajba is kerülhettek volna az olaszok, a csereként beállt Ben Haim miatt, ám Zappacosta résen volt. Egy percre rá Belotti fejelt közvetlen közelről, de Harush óriásit védett. Az utolsó húsz percben történelmi pillanatnak lehettek szemtanúi a nézők, hiszen a Yossi Benayoun 100-szoros válogatott lett, amivel magasan ő az izraeli csúcstartó. Az utolsó öt percben akadtak lehetőségei az Izraelnek is. Gól nem született, ezzel Izrael már biztosan nem jut ki a 2018-as oroszországi világbajnokságra.

Olaszország – Izrael 1-0 (0-0)
Helyszín: Mapei Stadium–Città del Tricolore; Vezette: Benoît Bastien
Gólszerzők: Immobile (53′) – ill. –
Sárga: Verratti (37′), Immobile (86′) – ill. – Cohen (38′)
Kiállítás: – ill. –

Olaszország: Buffon – Conti (Zappacosta 49′), Darmian, Astori, Barzagli – Insigne, Verratti (Montolivo 90′), De Rossi, Candreva (Bernardeschi 87′) – Belotti, Immobile. Vezetőedző: Giampiero Ventura

Izrael: Harush – Davidzada, Tzedek, Ben Haim, Keltjens – Cohen (Einbinder 77′), Natcho, Kabha – Melikson (Ben Haim 62′), Shechter (Benayoun 70′), Refaelov. Vezetőedző: Elisha Levy

Macedónia – Albánia (1-1)

albAlbánia teljesítménye Izrael ellen igen, Macedónia ellen nem volt elég (Fotó: jpost.com)

Albánia azzal a céllal látogatott Macedóniába, hogy lemaradását csökkentse Olaszországgal szemben. Ezzel szemben a hazaiak domináltak az egész mérkőzésen. Az albánoknak nem sok lehetősége adódott, de azt a keveset is szépen kihasználták. Az 53. percben Odise Roshi fejelte a hálóba a labdát, Armando Sadiku beadását követően. A válaszra 25 percet kellett várni, miután Aleksandar Trajkovski magabiztosan értékesítette egy büntetőt. Ezzel a döntetlennel Albánia hat pontra került az olaszoktól, így borítékolható, hogy a sasok nem vesznek részt a vb-n.

Tabella (eredmények.com)

G-csoport

Mihók Richárd