Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VB 2018: újabb ország kvalifikálta magát

Drámai végjátékot és egy nagy sorozat megszakadását tartogatta a szurkolók számára a keddi játéknap a vb-selejtezősorozat zárónapján Ázsiában. Az A-csoportban a kérdőjelek kiegyenesedtek, a B-csoportban jelenleg is zajlanak a küzdelmek a kvalifikációért. 

Teljes képernyő rögzítése 2017. 09. 05. 200929

A 2022-es torna házigazdája (!?) Katar csoportutolsóként zárt

Roppant izgalmasra sikeredett az utolsó, tehát a tizedik játéknap az ázsiai selejtezősorozat harmadik szakaszának ‘A’ jelű csoportjában. Kína, Üzbegisztán és Szíria is a pótselejtezős pozícióért harcolt, sőt az üzbégek Dél-Korea legyőzésével egyeneságon is kijuthattak volna, de létezett olyan forgatókönyv is, ahol Szíria lett volna a nevető harmadik.

Az már korábban eldőlt, hogy Irán kijutott az oroszországi seregszemlére, elsőként az ázsiai kontinensről. Tették mindezt úgy, hogy a harmadik selejtezőszakasz első 9 meccsén még gólt sem kaptak. Ez a zseniális sorozat az utolsó játéknapon Szíria ellen megszakadt. Irán még a második selejtezősorozatban 13 meccsel ezelőtt kapott utoljára gólt, melyet a 13. percben Tamer Haj gólja tört meg. A nem mindennapi rekord 1093 percnél zárult. Irán botlott, Szíria pedig az utolsó pillanatban a hosszabbítás harmadik percében vívta ki a pótselejtező jogát, melyet már kezében érezhetett a Dél-Korea ellen gól nélküli döntetlenre végző Üzbegisztán, mely így lecsúszott. Irán mögött döntetlenjével Dél-Korea jutott ki a vb-re, míg Kana későn ébredt, hiába a sikeres hajrá, mindez kevés volt. Végezetül a mai vereséggel Katar csoportutolsóként zárt…

Üzbegisztán – Dél-Korea 0:0

Katar – Kína 1:2
G: Afif (47.), ill. Xio Zhi (74.), Wu Lei (84.)
Kiállítva: – ill. Zheng Zhi (80.)

Irán – Szíria 2:2
G: Azmoun (45., 64.), ill. Tamer Haj (13.), Al Soma (90+3.)

Az A-csoport végeredménye (Ázsia)

Teljes képernyő rögzítése 2017. 09. 05. 200646

Az eddig kijutó csapatok névsora:

Házigazda: Oroszország
Európa: Belgium
Ázsia: Irán, Japán, Dél-Korea
Dél-Amerika: Brazília
Afrika:
CONCACAF: Mexikó
Interkontinentális pótselejtező: –