Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: USA a hajrában mentett pontot; Panama előre lépett – videóval

USA nem tudta hozni a kötelezőt a Honduras ellen idegenben lejátszott vb-selejtezőjén, de a hajrában szerzett pont még sokat érhet a jenkiknek. Ezzel szemben Panama meg is előzte az Egyesült Államok nemzeti csapatát, s kettejük között még nagy párharc várható a végén. Costa Rica pedig Mexikó ellen mentett a hajrában pontot, Navasék pedig a mai, már vb-re kvalifikált ellenfelükkel egyetemben szinte már biztosan ott lesznek az oroszországi világeseményen!

20170905 MNT v HON Wood WinnerBobby Wood (középen) hajrábeli góljával mentett pontot USA válogatottja Honduras ellen (forrás: ussoccer.com)

Az Egyesült Államok válogatottja még az elmúlt hétvégén maradt alul a CONCACAF-zóna (észak-, közép-amerikai és karibi térség) vb-selejtezős meccsén, a jenkik pedig ezúttal Hondurasba utaztak, a győzelem megszerzése pedig fontos volt mindkét válogatott számára.

Honduras pedig ennek eleget téve igyekezett győzelemre törni, s már a 27. minutumban vezetést szereztek a hazaiak! Ekkor Lopez passzát követően a Houston Dynamo támadója, Quioto talált be Guzan kapujába (1-0)! A szünetig ki is tartott a hondurasi előny, sőt még annál jóval tovább is! Úgy tűnt a hajrához érve, hogy a hazaiak legyűrik nagy meglepetésre a jenkiket, ám USA a csereként beállt Wood révén egalizált! A Hamburg fiatal támadója a Morris által fejjel továbbított labdát bevágva mentett pontot nemzeti csapatának (1-1)! A hosszabbítás során Figueroa megkapta második sárga lapját, így emberhátrányban fejezte be a selejtezőt a hazai válogatott, de ez már a meccs végkimenetelét nem befolyásolta.

A találkozó lényegében kiegyenlített volt, ám az Egyesült Államok válogatottja nem tudta hozni a papírformát, s jelenleg Hondurasszal egyetemben 9 pontot gyűjtött be eddig, két körrel a vége előtt. USA most pótselejtezős helyen áll, s utolsó két, októberi világbajnoki selejtezőjét szinte kötelező lesz megnyernie, hogy biztosan ott lehessenek az első háromban, ezáltal kijutva a jövő évi oroszországi vb-re.

Honduras – USA • 1-1 (1-0)
Helyszín: Estadio Olimpico Metropolitano – 30.000 néző
Gólszerzők: Quioto (27.), ill. Wood (85.)
Kiállítás: Figueroa (90+3.), ill.


USA-val ellentétben Panama simán hozta a papírformát Trinidad és Tobago válogatottját lenullázva, melynek ezzel matematikai esélyei is elszálltak a vb-szereplésért folytatott harcban. A panamaiak ezzel a sikerükkel meg is előzték a jenkiket, és jelenleg vb-t erő helyen állnak. A háromgólos sikert aratott Panama ugyan csupán egy ponttal előzi USA-t, de a jenkik számára a végelszámolásnál talán sokat érhet a ma játszott döntetlen annak ellenére is, hogy a győzelem volt elöljáróban inkább borítékolható. Mindesetre az biztos, hogy Panama és USA nagy versenyt futnak majd egymással a biztos vb-szereplésért, s kettejük harcába még Honduras is bőven beleszólhat! Viszont Panama épp USA-val meccsel a következő körben, akkor pedig lényegében minden eldőlhet.

Panama – Trinidad és Tobago • 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Torres (40.), Mitchell (59. – öngól), Arroyo (86.), ill.


Costa Ricához a mexikói válogatott látogatott, azaz a második helyezett azt az elsőt fogadta, amely már kijutott a jövő évi világeseményre. Előnybe Mexikó tudott kerülni még a szünet előtt, igaz a 44. percben Gamboa a saját kapuját vette be, majd a lényegében kiegyenlített találkozó hajrájában még egyszer betalált Costa Rica, ezúttal viszont a mexikói kapuba, fontos pontot mentett ezzel Urena. A vége tehát 1-1 lett, és lényegében fél lábbal – ha nem jobban! – Costa Rica is ott érezheti magát az oroszországi vébén, ennek felülírására csekély az esély!

Costa Rica – Mexikó • 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Urena (83.), ill. Gamboa (44. – öngól)

https://youtu.be/yseaxx-_Dn4


A CONCACAF-zóna világbajnoki-selejtező csoportjának az állása 8 forduló után

IMG_20170906_063719

Nagy Dávid