Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Grundfootgolf

A Budapest Urban Games a BUG közösség, Budapest Főváros Önkormányzata és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. által szervezett rendhagyó sportesemény, melynek célja a városi sportolás népszerűsítése és a helyi sportközösségek támogatása. Az idei évben is budapesti sportközösségek mérték össze erejüket olyan városi helyszíneken, melyeket eddig közlekedésre, vagy kikapcsolódásra használtunk, legyen az egy belvárosi utca, turisztikai látványosság vagy elhagyott telek. Természetesen a footgolfosok sem maradhattak ki a jóból.

21248498_1864120000295655_274452302211586196_o

A futás, a Duna-átúszás, a street workout és a grundfoci szerepelt a Budapest Urban Games étlapján, a footgolfosok természetesen az utóbbi mellett tették le a voksukat és a három a három elleni játékra a Fazekas Gábor, Gelencsér Gábor, Lichtner Zsolt, Németh Gábor összeállításban neveztek a múlt hétvégén. A kispályás focira optimalizált footgolf válogatott szereplését ezúttal kívülről nézte a magyar szövetség elnökségi tagja, a korábbi válogatott labdarúgó, a BUG egyik szervezője, Hrutka János.

“Tavaly volt az első alkalom, akkor kértek fel a foci és futás szervezésére – emlékezett vissza Hrutka – A grundfoci alapötlete természetesen a régi idők telepi focijából jött. Gyerekként én is sokat játszottam, volt, hogy csak egy-egy táska jelezte a kapu helyét. A belvárosi lakosságnak idén impozáns környezetben, a Duna partján volt lehetősége műfüvön focizni három a három elleni játékban. Az ingyenes grundfoci tornára idén már 28-an neveztek, könnyen lehet, hogy jövőre országos, területi selejtezőket rendezünk és a döntőt tartjuk majd a fővárosban. Külön öröm volt számunkra, hogy a művész, a média és a footgolf válogatott is megtisztelte a rendezvényt.”