Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Orban még nem tudja

Willi Orban nem tudja még mindig, hogy három lehetősége közül melyik ország válogatottját képviseli felnőtt pályafutása során. Joachim Löw még mindig nem hívta, Storck hívná, de egyelőre a magyart nem részesítette előnyben, míg mostanra a lengyelek is felfigyeltek rá.

Fußball U21 U 21 Länderspiel Deutschland Italien am 27 03 2015 in der Benteler Arena in PaderbornOrban nagy hasznára lenne a magyar válogatottnak.

A 24 éves védő Németországban azon belül Kaisesrlauternben született, de apai ágon magyar, míg anyai ágon lengyel felmenőkkel rendelkezik, így bármelyik ország nemzeti csapatában is szerepelhetne. Ő szíve szerint a németet részesítené előnyben, legalábbis korábban ez volt az információ, hiszen utánpótlás éveiben ott játszott. Eddig a sajtóban a magyar és a német nemzeti csapat közötti vacillálásáról lehetett hallani, de most képbe került már a lengyel is. Állítólag korábban Storck többször megkereste, hogy játsszon a magyar színekben, ő nem zárkózott el előle, de elmondta, hogy szívesebben játszana a németben. A nyári Konföderációs Kupára sem vitte magával Löw, mikor is több új fiút kipróbált, de információink szerint Orban sérült volt. Mostanra pedig a lengyelek is felvetették, mi lenne, ha…

– Nem tudom, mit tennék, ha Nawalka (Adam Nawalka, a lengyel válogatott szövetségi kapitánya) előbb hívna meg, mint Löw – fogalmazott a játékos, hozzátéve, hogy továbbra sincs határideje a döntésének.

Endrődi Dávid