Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Effenberg: “Wernernek a Bayern lenne a következő logikus lépés”

A német válogatott labdarúgó, Stefan Effenberg kétízben is volt a Bayern München játékosa, így bizonyára őt is bántja a klubvezetés európai elittől határozottan eltérő igazoláspolitikája. Ezúttal ő is határozott kritikát fogalmazott meg a német rekordbajnokkal szemben.

effenberg

Stefan Effenberg nyilatkozatával intett most be volt klubjának

Az utóbbi hetek teljesítményének köszönhetően Timo Werner nevét napról napra más európai top-klubbal hozzák szóba. Ezúttal a botrányhős ex-válogatott Stefan Effenberg szólalt meg: “Miután az új utánpótláscentrum felépült Münchenben – megjegyzem, elég sokára – már nem lehet kérdés, hogy a Bayern marad a legjobb német csapat, már ha a megújulást fent tudják tartani.”

“Timo Werner számára a Bayern lenne most a leglogikusabb lépés. Nem hiszem, ha a Bayern komolyan érdeklődik egy német fiatal után, az eligazol külföldre, vagy Lipcsében marad.”

Azt is elmondta, hogy szerinte milyen összetételűnek kéne lennie most a bőrnadrágos csapatnak: “Goretzka-nak, Can-nak és Hector-nak már most Münchenben kéne lennie. Ha időben felfedezték volna a tehetségüket, hárman összesen 40 millióért hozhatók lettek volna. Brandt, Henrichs, Havertz, Demirbay, Younes és Arnold pedig idén jöhetnének, és akkor összesen 150 millió euróból lenne egy kitűnő fiatal csapatuk.”

Kitért Uli Hoeneß-re is: “Ha Bayern folytatni szeretné ezt a stratégiát, tegye csak azt, de Uli-nak mennie kell, mert miatta lesz a Lewandowski-hoz hasonló sztároknak előrelépés a váltás.”