Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A futballvilág lebecsült alakjai! – 2.rész

A futball már jó 10 esztendeje két névről szól csak. Az egyik labdarúgó a Barcelonában, míg a másik a Real Madridban rúgja a bőrt. A csapat nevek alapján valószínűleg mindenki eltalálja, hogy Lionel Messiről és Cristiano Ronaldoról van szó. Mellettük jó pár olyan képességű játékos nem kap megfelelő mennyiségű figyelmet, akik úgymond nem bánnak rosszul a “zsugával”, de az előbb említett két úriember mindent visz. Ebbe a kategóriába sorolható a Borussia Dortmund középpályása, Gonzalo Castro is…

Gonzalo Castro spanyol származással bír, de a napvilágot annak idején Németországban látta meg. Még karrierje elején pályára is léphetett a spanyol U19-es válogatottban, ám később a német U21-es csapatban, majd a felnőtt válogatottban is lehetőséghez jutott. 

Korábbi részekért KATT:
1.rész: Marek Hamsík

CFhSd4XWEAAZp9F

Gonzalo Castro a Bayer Leverkusen színeiben vált profi futballistává. A “gyógyszergyáriak” utánpótlásába 1999-ben került, s egészen 2005-ig pallérozódott a Leverkusen különböző korosztályaiban. Castro mindössze 17 esztendős volt, mikor 2005 januárjában először pályára léphetett a Bundesligában. Szépen lassacskán egyre többször kapott lehetőséget a Leverkusen legjobbjai között, kimondott alapemberré azonban a 2006/2007-es szezontól vált. Gonzalo Castro rendkívül sokáig szélső hátvédként futballozott, majd az utolsó 1-2 évében középpályásként számítottak rá inkább. Nevelő egyesületével összességében megélt sok szép és jót, a Német Kupában 2009-ben döntőt játszhatott társaival, 2011-ben pedig a második helyen végeztek a Bundesligában. Gonzalo Castro 2015 nyarán csapatot váltott, a Bayer Leverkusen színeiben összesen 403 tétmérkőzésen léphetett pályára, melyek során 31 alkalommal volt eredményes illetve 71 gólpasszt osztott ki társai között. 

700x414

Gonzalo Castro-t 2015 nyarán a Borussia Dortmund mindössze 11 millió euró ellenében szerződtette a Bayer Leverkusentől. Első évében leginkább kiegészítő ember volt Castro újdonsült csapatában, majd az előző szezon folyamán nélkülözhetetlennek tagnak számított a kezdőből. A német futballista tehát Dortmundban is meghatározó játékossá vált, s minden bizonnyal egy jó pár évig még az is marad, stabil teljesítményét látva. A BVB színeiben ezidáig minden frontot egybe véve 88 találkozón jutott szóhoz, ezeken pedig 11 alkalommal vette be az ellenfelek hálóját illetve 21 találatot készített elő. Az előző idényben egyébként a társaival elhódította a Német Kupát. 

Szerző: Németh Boldizsár