Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: döntetlennel tért vissza madridi ellenfelével szemben a Roma – videóval

Az AS Roma visszatért a BL-be, ugyanis a Farkasok a nemrégiben még a sorozatban döntőt játszó Atlético ellen kezdték meg a legrangosabb európai kupában a szereplést, ami a 2017/2018-as szezont illeti. Az olasz klubbal pedig nem is bírtak a Matracosok.

IMG_20170912_224546Nem született döntés a római ütközet során (forrás: twitter.com/OfficialASRoma)

A legnagyobb helyzetekre fokozatosan várni kellett a Bajnokok Ligája 2017/2018-as szezonjának első fordulójában az AS Roma – Atlético Madrid meccsen, melyen a hazaiak a sorozat nagy visszatérőjének számítanak.

A 32. minutumban Naingollan kapura tartó löketét fogta az Atlético kapusa, majd a túloldalon egy perccel később Koke villant, de a védelem blokkolt. Nem sokkal ezek után, a 37. percben Strootman labdáját Dzeko lőtte volna be, de a bosnyák próbálkozása mellé ment, 0-0-s döntetlennel ért véget az első félidő.

A második félidő első komolyabb helyzetét a madridiak dolgozták ki, Vietto löketét pedig Alisson védte az 57. percben. A 64. minutumban is a Roma kapusának akadt dolga, ekkor Correa próbálkozását hatástalanította. Correa nem akart gól nélkül lejönni a pályáról, így ha más nem, ő lőtt volna egyet, ezért a 83. percben is próbálkozott, de a felső sarokba tartó labdát megintcsak kivédte a rómaiak kapusa! A hosszabbításra maradt azonban a legnagyobb ziccer! Saul Niguez a 92. percben kapura fejelte a labdát, de azt védte Alisson, majd a kipattanót a spanyol tehetség a kapufára lőtte! Ez volt az utolsó helyzet, ezzel lényegében véget is ért a meccs.

A római Farkasok tehát hosszabb kihagyás után döntetlent elérve tértek vissza, ami annak tükrében igencsak jó eredmény, hogy a nemrégiben még BL-döntős Matracosok ellen szereztek pontot a C-csoportban.

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA, 1. FORDULÓ • C-CSOPORT
AS Roma – Atlético Madrid • 0-0
Helyszín: Stadio Olimpico. Vezette: Milorad Mazic (szerb)
Gólszerzők:
Sárga lapok: Perotti (71.), ill.
Kiállítás:

AS Roma: Alisson – Peres, Manolas, Jesus, Kolarov – Naingollan (Pellegrini, 79.), De Rossi, Strootman – Defrel (Fazio, 68.), Dzeko (El Shaarawy, 89.), Perotti. Vezetőedző: Eusebio Di Fransesco

Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, Savic, Godín, Filipe Luis – Koke, Thomas, Gabi (Carrasco, 62.), Niguez – Grizemman (Gaitan, 79.), Vietto (Correa, 58.). Vezetőedző: Diego Simeone

https://youtu.be/IMVZru5aAw4


A C-csoport állása az első fordulót követően

IMG_20170912_224812

Nagy Dávid