Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: hengerelt a Manchester United – videó

Az angol gigász, a Manchester United is megkezdte a szereplését a Bajnokok Ligája 2017/18-as idényben. A Vörös Ördögök a hússzoros belga bajnok Baselt fogadták az első fordulóban. Nem kellett túlzottan megizzadniuk az angoloknak, igaz ez a nagy eső miatt amúgy sem lett volna egyszerű. 

A fej mindig kéznél van (Fotó: twitter.com)

1. félidő: A Manchester United esélyesebbhez mérten kezdte el a Bajnokok Ligáját a Basel ellen. Azonban rosszabbul nem is alakulhatott volna a Vörös Ördögök számára mérkőzés, hiszen megsérült a csapat legnagyobb sztárja, Paul Pogba. Ettől függetlenül nem torpantak meg a hazaiak, és rengeteg helyzetet alakítottak ki. A 35. percben lehet már nem is bánták annyira a drukkerek, hogy Pogbát le kellett cserélni, hiszen a helyére érkező Maroune Fellaini a kapuba fejelte Ashley Young beadását. Szegény Basel még helyzetet sem tudott kialakítani az első játékrészben.

Lukaku az ébredő erő (Fotó: twitter.com)

2. félidő: A második félidőt is az United kezdte jobban. Az újabb gólra sem kellett sokat várni, csupán nyolc percet. Egy szöglet után Blind tekerte be a labdát, amit Lukaku befejelt, hiába csimpaszkodtak rá ketten is. Az újabb bekapott gól után megpróbáltak erősíteni, és támadni a svájciak. A 64. percben még egy bravúrt is be kellett mutatnia De Geanak. Azt, hogy feljavult a Basel a második félidőre, azt annak köszönthették, hogy hazaiak teljesen visszavettek a tempóból a kétgólos előny birtokában. Ennek ellenére a félpályát is nehezen tudták átlépni a fehér mezesek. Megvan a veszélye annak ha egy csapat kinyílik. A 84. percben ezt a svájci gárda is megtanulta, miután Rashford végleg eldöntötte a meccset. A kétperces hosszabbításban több gól már nem esett, így sima győzelemmel kezdte meg Bl szereplését a Manchester United.

Manchester United – Basel 3-0 (1-0)
Helyszín: Old Trafford; Vezette: Ruddy Buquet
Gólszerzők: Marouane Fellaini (35′), Romelu Lukaku (53′), Rashford (84′) – ill. –
Sárga: Young (38′), Blind (58′) – ill. – Balanta (28′), Lang (61′), Xhaka (82′)
Kiállítás: – ill. –

Manchester United: De Gea – Young, Smalling, Lindelof, Blind – Matic, Pogba (Fellaini 19′), Mata (Marcus Rashford 77′), Martial (Lingard 69′), Mkhitaryan – Lukaku. Vezetőedző: José Mourinho

Basel: Vaclík – Akanji, Suchy, Balanta – Lang, Xhaka, Zuffi, Riveros (Dimitri Oberlin 77′) – Steffen, Wolfswinkel (Kevin Bua 66′), Elyounoussi. Vezetőedző: Raphael Wicky

https://youtu.be/9nH8Jwu70YU

Benfica- CSZKA Moszkva (1-2)

Eközben a Benfica is megkezdte szereplését a Bajnokok Ligájában. A portugál csapat szurkolói most biztos azt mondják, bár ne tette volna. Ugyanis a CSZKA Moszkva óriási meglepetésre győzedelmeskedett a Benfica otthonában. A mérkőzést az oroszok kezdték jobban, és néhány helyzetet sikerült is kialakítaniuk. Később fordult a kocka, és a hazaiak uralták a labdát. A lehetőségeket melyeket kialakítottak elhibázták, így 0:0-val mentek az öltözőbe a csapatok. A második félidő elején azonnal megtört a CSZKA védelme, és egy gyönyörű akció végén megszerezte a vezetést a Benfica, Haris Seferović góljával (1-0). A válaszra nem kellett sokat várni, ugyanis a 63. percben Vitinho tizenegyesből egyenlített (1-1). Aztán megtörtént az, amire szinte senki sem számított. A 71. minutumban Varela hatalmasat hárított, de Timur Zhamaletdinovhoz pattant a laszti, és ő nem hibázott (1-2). Az utolsó percekben a Benfica hiába próbálta menteni a menthetetlent. Maradt az 1-2, ezzel a Benfica vereséggel kezdte a Bajnokok Ligáját.

https://youtu.be/h6W1pmv-zWg

Bajnokok Ligája A csoport, tabella (eredmenyek.com)

tabella man

Mihók Richárd