Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: megszenvedett a Bayern, de magabiztosan nyert – videóval

A hétvégén kikapott a német bajnokságban a Bayern München, s már kedden javíthatott is, hiszen Bl-csoport meccset rendezett Münchenben, s azért a belga Anderlechtnél acélosabb csapatot is le kell majd győznie ahhoz, hogy megnyerje a címet, hiszen évek óta ez a cél, a Bayern vissza akar ülni Európa trónjára.

GettyImages-846119812 anderlecht uefaLewandowski szerezte meg a vezetést (uefa.com)

A 11.percben Sven Kums (Anderlecht) rángatta meg ellenfele mezét a büntető területen belül, s a bíró lefújta és büntetőt ítélt. A belga csapat hátvédje a kiállítás sorsára jutott, így a 11.percben nem csak 11-est rúghatott a Bayern, de még emberelőnybe is került. A labda mögé Lewandowski állt, s a bal alsó sarokba rúgta a büntetőt. A 14.percben a lengyel szabadrúgást lőhetett a tizenhatos vonaláról, miután Deschacht szabálytalankodott. De az óriási lehetőségből nem lett semmi, mert a derék “Lewa” a sorfalba rúgta. Rene Weiler már a 26.percben cserélni kényszerült, miután Najar megsérült, őt Appiah váltotta. A 33.percben Neuer védett, miután Trebel lövése nem okozott neki gondot. (középre tartott, úgyhogy nem volt nagy védés) De sok mindent elmond a meccsről, hogy ezt is feljegyeztük… A hátralévő idő szépen lassan letelt különösebb fontos esemény nélkül, így a szünetben 1-0-ra vezetett a Bayern.

A 47.percben Tolisso lőtte el a labdát a kapu jobb oldala felé, de a lövés Matz Sels megszerezte. A 49.percben óriási belga lehetőség, mely végén Stanciu a tizenhatoson belülről lőhetett kapura, s a labda telibe találta a jobb oldali kapufát. Az 52.percben Bayern lehetőség. Ribery labdáját Lewandowski vette át, de nem sikerült kaput találnia, jócskán a kapu bal oldala mellé lőtte a labdát. Kisvártatva Süle fejelt az ötösön belülről, de Sels szögletre védett. A 61.percben Robben kapott kiváló passzt  de az az ötösről megeresztett lövését Matz Sels megerőltetés nélkül védeni tudta. A 65.percben Kimmich a jobb oldalról kiváló passzt adott a középen üresen érkező Thiagonak, aki az ötösről kapásból megszerezte a második találatot. A 67.percben James lőtt távolról, a kapu bal oldalába tartó labdáját Sels védeni tudta. Majd Süle gólját nem adta meg a bíró, pedig már fieszta volt a stadionban. Robben 23 méteres lökete elkerülte a kaput. A 77.percben kettős csere a Bayernnél, Martinez és Ribery helyére két német Boateng és Müller állt. Majd beállt Coman is James Rodriguezt váltva. A 91.percben jött a slussz poén, Boateng tette  Kimmich elé a labdát, ő pedig egy pimasz csel után (melyet a kapussal szemben ejtett meg) bepasszolta az üres kapuba. Így az Anderlecht hiába okozott nehézséget a németeknek, a Bayern München magabiztosan nyert.

Bayern München (német) – Anderlecht (belga) 3-0 (1-0)
Helyszín: München, Allianz Aréna, Játékvezető: Tagliavento P. (ITA)
Gól: Lewandowski (12.perc – 11-esből), Thiago (65.p), Kimmich (90.p) ill. –
Sárga lapok: Ribery (11.p), Tolisso (74.p) ill. Trebel (22.p), Stanciu (53.p)
Kiállítva: – ill. Kums (11.p)

Bayern München: Neuer – Kimmich, Martinez (Boateng 77.p), Süle, Rafinha – Tolisso, Thiago – Robben, James (Coman 85.p), Ribery (Müller 77.p) – Lewandowski vezetőedző: Carlo Ancelotti
Anderlecht: Sels – Chipciu, Spajic, Kums, Deschacht, Najar (Appiah 26.p) – Stanciu (Onyekuru 59.p), Dendoncker, Trebel, Hanni – Teodorczyk vezetőedző: Rene Weiler

https://www.youtube.com/watch?v=HCYXe9jJISA

https://www.youtube.com/watch?v=-GjumABdmXY

https://www.youtube.com/watch?v=vM_inz_Mga0

Endrődi Dávid