Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Neymar és Mbappé is góllal debütált, simán győzött a PSG! – videóval

Kedden megkezdődött a legrangosabb európai kupasorozat, a Bajnokok Ligája csoportköre. A keddi játéknapon a nyáron jócskán megerősödött PSG a szigetországba látogatott és a Celtic ellen mérkőztek Emery tanítványai.

FBL-EUR-C1-CELTIC-PSG

Esélyeshez méltóan a PSG már az első percektől kedzve komoly nyomás alá helyezte a skót Celtic kapuját. Az első veszélyes szituáció az 5. percben adódott, Dani Alves jobb oldalról beívelt labdáját Cavani nem érte el, pedig komoly ziccert teremthetett volna belőle az uruguayi. A 10. percben a hazai együttes is megvillant Ntcham révén, a fiatal francia azonban jócskán mellé lőtte helyzetét. A folytatásban is óriási fölényben futballoztak a párizsiak és a 18. percben Cavani lövését védte nagy bravúrral Gordon. A vendégek óriási nyomását a 20. percig bírta a Celtic védelme, ekkor Neymart tört be a tizenhatoson belülre és két ember gyűrűjében sem tudták megállítani a skót védők a PSG támadóját, a brazil pedig a hálóba vágta a labdát, ez pedig azt jelentette a Bajnokok Ligájában is góllal debütált a rekordérösszegért szerződtetett brazil. Két perccel később komoly esélyt szalasztott el az egyenlítés megszerzésére a Celtic, miután Griffiths szabadrúgását Areola óriási védéssel tolta ki a léc alól. A félidő további részében sem álltak vissza védekezni a vendégek és a 34. percben Neymar gólja mellé egy gólpasszt is kiosztott szintén az új igazolásnak Kylian Mbappénak, aki a kapuba bombázta a PSG második gólját a mérkőzésen. A 40. percben a hazai védelem ismét megingot és Simunovic csak szabálytalanul tudta megállítani Cavanit, amiért Orsato bíró sporttárs büntetőt ítélt. A büntetőt maga a sértett Edison Cavani értékesítette, háromgólosra növelve a párizsi együttes előnyét. Az első játékrészben újabb találat nem született, így háromgólos párizsi előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

2914

Fordulást követően a Celtic aktívabb lett és adódott is Rodgers együttesének pár lehetősége a gólszerzése, azonban sem Griffiths sem Sinclari nem tudta a hálóba jutattni a skótok szépítő találatát. A találkozó 64. percében Sinclair lövését védte óriási bravúrral Areola. Majd nem sokkal később a vendégek szerezhettek volan újabb találatokat, azonban előbb Neymar hagyott ki óriási lehetőséget és a kapu jobb oldala mellé lőtt, majd pár perccel később Mbappe helyzetét védte elképesztő bravúrral Gordon.  A mérkőzés hajrájára leült a mérkőzés és kevés komoly ziccer adódott a gárdák előtt. A 84. percben azonban a PSG megszerezte negyedik gólját is, ehhez kellett Lustig közreműködése is aki a saját kapujába juttatta a játékszert. Egy perccel később pedig Kurzawa beadását követően Cavani egy szép fejessel állította be az 5-0-ás végeredményt.

Celtic Glasgow – PSG 0-5 (0-3)
Helyszín:  Celtic Park, Glasgow, Vezette: Orsato (olasz)
Gólszerzők: Neymar (20.), Mbappé (34.), Cavani (40., büntetőből, 85.), Lustig (84., öngól)
Sárga lapok: Simunovic (40.), Ralston (53.) ill. Neymar (76.)
Kiállítás: 

Celtic: Gordon – Tierney, Simunovic, Lustig, Ralston – Ntcham, Brown – Sinclair, Armstrong (Rogic 46.), Roberts (Forrest 78.) – Griffiths (Edouard 69.). Vezetőedző: Rodgers.

PSG: Areola – Dani Alves, Marquinhos, Thiago Silva, Kurzawa – Verratti, Motta, Rabiot (Draxler 61.) – Mbappé (Lo Celso 85.), Cavani, Neymar. Vezetőedző: Emery.

https://www.youtube.com/watch?v=fdVgdEB6EWQ

https://www.youtube.com/watch?v=VnMMfK_Ct_0

A csoport állása egy fordulót követően: 

psg

Képek: uefa.com

Ondik Gábor