Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Alli megdöntheti Neymar átigazolási rekordját!”

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központjának (CIES) szakértője, Raffaele Poli szerint a Tottenham kiválósága éppenséggel letaszíthatja majd a világ legdrágább labdarúgóját illető trónról Neymart.

(Kép: goal.com)

Mint ismert a Paris Saint-Germain abszolút világrekordot jelentő 222 millió euróért igazolta át Neymart az FC Barcelona együttesétől. A CIES júniusban publikált kutatása szerint ez az összeg közel megegyezik azzal, amennyit a kutatók szerint Neymar mindenféle tényezőt (szponzori érték, teljesítmény, márkanév stb.) figyelembe véve valójában megér – Ez 210,7 millió euró.

A CIES listáján a brazil klasszis mögött nem sokkal lemaradva két angol kiválóság is ott található: A Neymarnál négy évvel fiatalabb Dele Alli, illetve a 24 esztendős Harry Kane . A kutatás egyik vezetője, Raffaele Poli az Omnisportnak legújabban adott interjújában elmondta, hogy Neymar rekordja szerinte addig él majd, amíg ezek a labdarúgók, különösen Dele Alli nem dönt majd a klubváltás mellett.

“Elképzelhető, hogy ez az összeg már a következő nyáron megdőlhet! Egy olyan játékos, mint Dele Alli, ha kimagasló teljesítményt nyújt hazája bajnokságában, és a Bajnokok Ligájában, nem is beszélve arról, hogy Alli esetében mondjuk a Tottenham is jól szerepel majd, engem személy szerint nem lepne meg, ha a Neymar áránál is többet fizetnének érte!” – Így a kutató, aki elárulta, hogy a Tottenham kiválóságát a CIES 182,6 millió euróra “árazta be”, egy olyan algoritmust használva az elemzés során, amely 1500 különböző regisztrált tranzakciót dolgoz fel minden egyes átigazolási ablak során.

“Természetesen nem azt akarom mondani, hogy minden egyes nyáron, 200 milliós transzfereket fognak kötni a klubok, hiszen csak néhány játékos jöhetne szóba. Még egyszer szögezzük le, sok múlik azon is, hogy az adott labdarúgó kimondja-e, hogy igen, távozni szeretnék!” – Tette még hozz Mr. Poli, megjegyezve azt is, hogy szerinte Neymar esetében nem is a 222 millió euró volt a legmeglepőbb, hanem az, hogy a brazil valóban el akarta hagyni az FC Barcelonát, ahol nagyon is jól futballozott.