Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: 28 találat, góleső! – íme keddi játéknap összes eredménye

Kedd este elrajtolt a férfiak által várva várt sorozat, a Bajnokok Ligája csoportköre, mely igazi gólesővel, látványos találatokkal indult. Pályán volt a legrangosabb sorozatba visszatérő Manchester United, történelmi sikert aratott a Chelsea, Neymar és Mbappe is góllal nyitott a PSG-ban, a Barca pedig rendesen visszavágott a Juventusnak. Nézzük mit hozott a keddi játéknap.

FotorCreated

A-csoport

Manchester United – Basel 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Marouane Fellaini (35.), Romelu Lukaku (53.), Rashford (84.)  ill. –

Benfica- CSZKA Moszkva 1-2 (0-0)
Gólszerzők:
Seferovic (50.), ill. Vitinho (63.-büntető), Zhamaletidnov (71.)

A Basel eddig kétszer látogatott az Old Traffordra, és azon kevés csapatok egyike volt, mely még nem szenvedett vereséget a Manchester United otthonában. José Mourinho csapat most azonban túllépett ezen a sorozaton, s esélyeshez méltóan győzte le belga riválisát. Pogba megsérült, Lukaku betalált, a győzelem ellenére felemás érzések kavaroghatnak a szurkolókban. A Benfica hiába vezetett hazai környezetben, a CSZKA Mostkva mindhárom pontot elvitte egy jó hajrával.

B-csoport

Celtic Glasgow – PSG 0-5 (0-3)
Gólszerzők: – ill. Neymar (20.), Mbappé (34.), Cavani (40.-büntetőből, 85.), Lustig (84.-öngól)

Bayern München – Anderlecht 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Lewandowski (12.-büntető), Thiago (65.), Kimmich (90.) ill. –

Az Anderlecht már a mérkőzés elején emberhátrányba került , a megítélt büntetőt pedig Lewandowski értékesítette. A hatalma bajor henger elmaradt, a győzelem viszont így is fölényesre sikeredett. A PSG támadótriója nem kegyelmezett a Celtic számára, Neymar után Mbappe és Cavani is eredményes tudott lenni, utóbbi ráadásul kétszer. Egyértelműen látszanak az erőviszonyok a csoportban.

C-csoport

Chelsea – Qarabag 6-0 (2-0)
Gólszerzők: Pedro (5.) Zappacosta (30.) Azpilicueta (55.) Bakayoko (71.) Batshuayi (76., 82.)  ill. –

AS Roma – Atlético Madrid 0-0

A gólzáporos játéknap egyetlen gól nélküli döntetlenjét Rómában láthattuk, ahol noha közelebb állt a gólszerzéshez az Atletico Madrid, valaki mindig menteni tudott. Londonban a Chelsea történelmi győzelmet aratott az újonc Qarabag ellenében, Pedro már az első percekben betalált, nem is akár hogyan. Zappacosta szólója és lecsúszott beadása is megér egy misét, avagy az azeri csapat könnyen lehet, hogy pofozógép lesz a kvartettben.

D-csoport

Barcelona – Juventus 3-0 (1-0)
Gólszerzők: 
Messi (45., 69.), Rakitic (56.) ill. –

Olympiakosz – Sporting CP 2:3 (0:3)
Gólszerzők: F. Pedro (89., 90+3.) ill. Doumbia (2.), G. Martins (13.), Fernandes (43.)

Messi duplázott, a sérülésektől tizedelt Juventus pedig egy hathatós pofonba szaladt bele a Barca otthonában. A sokak által lesajnált katalán sztárgárda így nemcsak a bajnokságban, de a BL-ben is jól rajtolt, 4 meccsen eddig gólt sem kapott és 12 alkalommal rezgette meg az ellenfelek hálóját. A csoport másik meccsén a Sporting nagyon hamar elintézte a három pont sorsát, a görögöknek még akkor sem lehetett volna szavuk, ha a félidőben 0:3 helyett 0:5 áll az eredményjelzőn. A hajrában aztán bealudtak a portugálok, a görögök viszont későn ébredtek.

A csoportok aktuális állása 

Teljes képernyő rögzítése 2017.09.13. 75734

Köszönjük a tabellát az eredmenyek.com-nak