Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: A szerdai játéknap is erős – előzetes

Megkezdi a triplázásért folyó csatát a kétszeres címvédő Real Madrid, pályán a Manchester City, a tavalyi meglepetés csapat Monaco. De jön a Liverpool, a Napoli és a Dortmund is.

238372_gulacsi_peter

E-csoport:

Az E-csoport két „gigásza” mindjárt az első fordulóban egymásnak feszül, ugyanis a Sevilla az Anfield Roadra látogat a Jurgen Klopp vezette Liverpoolhoz. Ez a mérkőzés lesz a 2016-os EL döntő visszavágója, ahol a spanyol csapat diadalmaskodott 3-1-re. A hazaiak a hétvégén csúnya vereséget szenvedtek a Citytől, így van mit bizonyítaniuk a közönségüknek. A másik oldalon a Sevilla hazája bajnokságában szépen menetel, Eduardo Berizzo csapata ugyanis egyelőre veretlen. Így tehát igazi három esélyes találkozónak lehetünk a szemtanúi.

A csoport másik két csapata a „futottak” még kategória. Mind a hazai Maribornál, mind pedig a Szpartak Moszkvanál az EL kiharcolása lehet a cél, így tehát a kedd esti egymás elleni összecsapás eredménye sokat fog számítani a végelszámolásnál.

F-csoport:

Itt már árnyaltabb a szituáció mint az előző csoportban, ugyanis itt kis meglepetéssel mind a négy csapatnak meglehet a továbbjutás, ám természetesen a Manchester City és a Napoli számít a csoport nagy favoritjának. A szerdai első fordulóban, azonban nem egymás ellen küzdenek meg, ugyanis a City Hollandiába látogat a Feyenoordhoz, még a Napoli a Sahtar Donyecknél vendégeskedik. Mindkét találkozón a vendég csapat az esélyes, ám „bitang” nehéz dolguk lesz. Főleg Pep Guardiola csapatának, aki a nagyon jól szervezett és jó játékerőt képviselő Feyenoorddal küzdenek meg. Érdekesség, hogy a két csapat még sohasem lépett egymás ellen pályára, ám butaság lenne azt gondolni, hogy az ismerkedésé lesz a főszerep.

Ugyan ez a helyzet a Sahtar-Napoli összecsapáson is, hozzátartozik a történethez, hogy hazája bajnokságában mindkét csapat hibátlan, így tehát igazi ki-ki találkozóra lehet számítani.

G-csoport:

Bemutatkozik Gulácsi Péter és csapata, a RB Leipzig. Mindjárt egy komoly ellenfél ellen, ugyanis a lipcseik a tavalyi elődöntős – ám játékerőben, azóta meggyengült – Monacot láttják vendégül. Kis túlzással, csak Thomas Lemar maradt a tavalyi BL menetelésből hírmondónak, mivel a csapat többi nagy sztárját szétkapkodták az európai top klubok. Ennek köszönhetően (is) Gulácsiéknak minden esélyük megvan arra, hogy ebben a kiegyenlítettebb csoportban odaérjenek legalább a 3. helyre.

A csoport másik két gárdája, a Porto és a Besiktas Portugáliában feszül egymásnak. A portoiak bombaformában vannak, a bajnokságban 5-ből 5 mérkőzést megnyertek, mi több 12 lőtt góljuk mellé még egyet sem kaptam, így tehát nagyon komoly erőpróba vár a szintén jó formában lévő török csapatra.

ronaldo

H-csoport:

És zárásként, robbant a „H” mint „halál”-csoport, ahol jön a kétszeres címvédő Real Madrid bemutatkozása. A madridi csapat hazai pályán, a Santiago Bernabeuban az APOEL-t fogadja. Kis túlzással állítható, hogy ez „bemelegítő” mérkőzés kell legyen Zidane fiainak, akiknél mostanában akadozik a gépezet, legalábbis a bajnokságban. De ezen a találkozón, így is több mint kötelező a három pont megszerzése.

A csoport másik mérkőzésén már nehezebb tippelni, ugyanis a tavalyi angol ezüstérmes Tottenham a BL-ben hagyományosan jól szereplő Bundesliga él menőt a Dortmundot fogadja. A Spurst a Wembleyben vívja az idei mérkőzéseit, ami kifejezetten rossz hír a csapat számára, ugyanis itt emberemlékezet óta nem nyert Pochettino csapata. Aki ezen a találkozón begyűjti a három pontot az nagy előnyben kerül a másikkal szemben és jó eséllyel pályázik a csoport egyik továbbjutó helyére a kettőből. Ha fentebb azt mondtuk, hogy a Liverpool – Sevilla egy ki-ki mérkőzés, akkor ezen a találkozón ez hatványozottan igaz lehet.

Az 1. forduló szerdai játéknapjának programja:

E-csoport:

20:45 Liverpool–Sevilla (TV:Sport 2)
20:45 Maribor – Szpartak Moszkva

F-csoport:

20:45 Feyenoord – Manchester City
20:45 Sahtar Donyeck – Napoli


G-csoport:

20:45 RB Leipzig – Monaco (TV: M4 Sport)
20:45 Porto – Besiktas

H – csoport:

20:45 Real Madrid – APOEL (TV: Sport 1)
20:45 Tottenham – Borussia Dortmund (TV: Film Mánia)