Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: jól elverték a Dortmundot Londonban! – videóval

A Bajnokok Ligája 2017/2018-as idényének első fordulója ma folytatódott. Ma este Londonban a Tottenham Hotspur a Borussia Dortmundot látta vendégül a Wembley-ben. Mozgalmas találkozó kerekedett az előre is rangadónak titulálható meccsből, melynek végén a hazaiak örülhettek. A londoni csapat részéről Kane két góllal járult hozzá a sikerhez.

IMG_20170913_222642Kane kettőt lőtt csapata három a Dortmund ellen szerzett találatából! (forrás: twitter.com/ChampionsLeague)

Ma a BL-ben többek között a Tottenham Hotspur, és a Borussia Dortmund, ez a két klub pedig egymás ellen mérte össze tudását a Wembley-ben, mely a Spurs ideiglenes otthona.

Nem akárhogy indult a találkozó, hiszen már a 4. percben ünnepelhettek a londoni klub drukkerei! Ekkor Son megiramodása után ért a lövése gólt, hátrányba kerültek a vendégek, a hazaiak pedig értelemszerűen előnybe (1-0)!

A válasz túlzottan sokat nem váratott magára, ám nem jött rögtön. Ellenben BVB egyenlítő gólját a csapat új szerzeménye szerezte! Yarmolenko első találata az új klubjában igencsak nagyra sikeredett, ugyanis a Kagawától kapott labdát vágta be a felsőbe a 11. percben az ukrán játékos (1-1)!

De még a korai gólok sora nem zárult le ezzel, újból előnybe került a Tottenham, amely negyedórányi játék után Kane révén szerezte meg a második találatát. Az angol támadó hasonlóan talált be, mint társa a 4. percben (2-1)!

Fontos megjegyezni azt is, hogy ez volt az első olyan alkalom, amikor a Dortmund 15 perc leforgása alatt kapott két gólt a BL-ben. Egy darabig nagy helyzetek nélkül teltek ezután a percek, úgy tűnt itt ma este a lehetőség egyenlő mindenképp a góllal. Azonban a hajrához közeledve csak nagy helyzet adódott, gól nem született, pedig Pulisic előtt ott volt a lehetőség, ám a fiatal amerikai mellé lőtte a labdát a 39. percben. Ennek köszönhetően lényegében maradt a 2-1-es állás a szünetre, izgalmas folytatásnak nézhettünk elébe.

Már a folytatás után öt perccel kis híján újból betalált Kane, de lövése a kapu fölött szállt el, majd egy perccel később is, amikor éppen Kane passzát Son szerette volna gólra váltani. Az 56. minutumban úgy tűnt 2-2-re módosul az állás, ám Aubameyang találatát les miatt érvénytelenítették. Igaz, a gaboni nem volt lesen, csak két társa, de ők kifelé mozogtak, így a döntés nem volt jogosnak nevezhető.

A BVB tehát egalizált, de közben mégsem, ráadásul a 60. percben már kettővel ment a Spurs, ugyanis Kane megintcsak betalált, ekkor Eriksen passza után (3-1)!

Tíz perccel később Aubameyang löketénél mentett nagyot Lloris kapus, majd az ezt követő kontrát nem tudta gólra váltani a londoni klub. A 81. minutumban Kane meglőtte volna a mesterhármast jelentő gólját is, ám ezúttal nem járt sikerrel, mellé ment a labda. Ezek után már Kane nem is szerezhette meg harmadik gólját, ugyanis a 87. percben váltotta őt Fernando Lorrente, de nagy eséllyel az angol támadó nem bánkódik emiatt, hiszen a Spurs így is legyőzte kettővel – főleg neki köszönhetően – a Borussia Dortmund csapatát. A legvégén még, a hosszabbítás 2. percében a hazaiak megfogyatkoztak, hiszen Verthongen kapott piros lapot begyűjtve a második sárgáját, amiért Götzét lekönyökölte, viszont ez a kiállítás már a mai meccsen nem befolyásolt a végkifejlet tekintetében semmit, ráadásul Sissoko még egy ziccert is kihagyott ezután, így maradt a 3-1.

Nincs ezzel túl könnyű helyzetben a folytatást tekintve a Dortmund, viszont a sárga-feketék már többször bebizonyították, hogy képesek nagy sikereket elérni.

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA, 1. FORDULÓ – H-CSOPORT
Tottenham Hotspur – Borussia Dortmund • 3-1 (2-1)
Helyszín: Wembley, London. Vezette: Gianluca Rocchi (olasz)
Gólszerzők: Son (4.), Kane (15., 60.), ill. Yarmolenko (11.)
Sárga lapok: Dier (36.), Verthongen (58.), ill. Toljan (88.), Castro (90.)
Kiállítás: Verthongen (90+2.), ill.

Tottenham Hotspur: Lloris – Aurier, Alderweireld, Sanchez, Verthongen, Davies – Son (Sissoko, 83.), Dembelé, Dier, Eriksen – Kane (Llorente, 87.). Vezetőedző: Mauricio Pochettino

Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Sokratis, Toprak (Zagadou, 80.), Toljan – Dahoud (Castro, 72.), Sahin, Kagawa (Götze, 66.) – Yarmolenko, Aubameyang, Pulisic. Vezetőedző: Peter Bosz

https://youtu.be/1Iv4zW5oJdw


A H-csoport állása az első fordulót követően

IMG_20170913_225237

Nagy Dávid