Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Roma-Atlético – a főszereplők értékelései

0-0-val ért véget a tegnap esti találkozó a C csoportban, a Roma egy meg nem adott tizenegyes, az Atlético pedig a rengeteg kihagyott helyzet miatt bosszankodhat kicsit.

dr-sim

Forrás: corrieredellosport.it

Eusebio Di Francesco, a Roma vezetőedzjője természetesen a kapusteljesítmény értékelésével kezdte mondandóját: „Alisson fantasztikusan védett, viszont ne feledjük, hogy a nagy csapatoknak kiváló kapusaik kell, hogy legyenek; remélem a következő mérkőzésekre is átmenti majd a formáját.”

A szórványosan hallható füttyszóra reagálva elmondta: „Én nem hallottam őket. Tavaly a Romának a főtáblára jutás sem sikerült, most pedig itt vagyunk és ilyen nagyszerű csapatok ellen játszhatunk. Sajnos még látszik, hogy a játékosok nincsennek csúcsformában, de talán ez jelenleg nem is baj, a szezon folyamán folyamatosan kell majd fejlődnünk.”

A játékosok közül Nainggolan és Dzeko is azt emelte ki, hogy a csapatnak még hozzá kell szoknia az új taktikához, útóbbi emellett kitért korábbi társaira is: „Totti borzasztóan hiányzik és rajta kívül Salah is. Tavaly rengeteg jó labdát kaptam tőlük, idén kicsit nehezebb lesz.”

Edzőként tért vissza korábbi sikerei helyszínére Diego Simeone (1999 és 2003 között viselte a másik római klub, a Lazio mezét), így értékelt: „Nem egy rossz eredmény, a fociban nem számít a szépseg, csak a gólok, sajnos ez ma nekünk nem jött össze, a döntetlen igazságos. Látszott, hogy jól és tudatosan játszottunk, már az első félidőben is volt 3-4 helyzetünk. A folytatásban próbáltam gyorsabb játékosokat behozni, mert láttam, hogy a Roma elfáradt. Csak a gól hiányzott, gratulálok Alisson-nak, összességében elégedetten távozunk” – zárta mondandóját az Atlético mestere.

(zp)