Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Ronaldo duplája vereséget jelentett Sallaiéknak – videóval!

Nagyon laza győzelemmel esett túl első idei Bajnokok Ligája-meccsén a Real Madrid, amely a Sallai Rolanddal felálló APOEL-t fogadta a Santiago Bernabeuban.

Kép: AS

Kép: AS

Egy győzelemmel és két döntetlennel a hátuk mögött kezdhették meg az idei BL-szereplésüket a Real Madrid futballistái, akik közül csak ketten nem állhattak Zinedine Zidane rendelkezésére. Benzema több meccsre kidőlt, míg Asensio egy elég fura futballista-sérülés miatt kényszerült kihagyni a találkozót. Az előzetes várakozásokhoz képest csak a szombaton jegelt Kovacic jelenléte volt meglepetés a kezdőcsapatban, aki a Levante ellen végig játszó Kroos helyét vette át – balszerencséjére azonban 20 perc után megsérült és le kellett cserélni. Ami a túloldalt illeti, a legfontosabb hír magyar szempontból, hogy a hétvégi bajnokihoz hasonlóan Sallai Roland ismét a kezdőben kapott helyet, egészen pontosan a középpálya jobb oldalán. Nem árulunk el viszont nagy titkot, ha azt mondjuk: nem róla és nem is a ciprusi csapatról szólt első sorban a játék, hanem a házigazdákról és Cristiano Ronaldóról, aki hosszú eltiltása miatt több hetet volt kihagyni.

A válogatottban már jelezte a portugál, hogy kirobbanó formában van és nem mulasztotta el most sem a világ tudtára adni: ő még mindig ugyanaz a gólgyáros, akinek az elmúlt évek során megismerhettük. A Real Madrid birtokolta többet a labdát, az APOEL visszaállt és fegyelmezetten védekezett. Inkább csak lassították a hazaiak játékát, akik amúgy sem siettek nagyon. Egyszer aztán úgy 10 perc elteltével megiramodott egy megszerzett labdával a ciprusi csapat, gyors kontrájuk azonban Keylor Navas kezében halt el. A Costa Rica-i kapus aztán gyorsan kigurította a bőrt Kovacicnak, aki remekül indította Iscót, a spanyol pedig aztán Bale-nek dobta ki a balszélre, onnan pedig a hosszún érkező Ronaldo volt a végállomás, aki a laposan közeledő labdát magától értetődő magabiztossággal gurította a kapu hosszú sarkába. Rém egyszerű volt a helyzet, innentől pedig már végképp nem volt olyan sürgős a Realnak, inkább behúzták a féket és kivártak.

Kép: AS

Kép: AS

Az APOEL tette a dolgát, szépen védekeztek. Talán mondhatjuk, hogy nem igen tudott mit kezdeni velük a Real támadó alakzata, de igazság szerint a spanyolok támadói nem is nagyon erőltették a dolgot. Tényleg nem strapálták magukat, minimális energia-befektetéssel szerették volna abszolválni ezt az estét, ellenfelük pedig egy szűk, minimális arányú vereséggel is bőven elégedett lett volna. Épp ezért bajban is vagyunk, amikor az egyéni teljesítményekre terelődik a szó, hiszen a meccs képe elég messze volt a klasszikus versenyhelyzettől. Sallai is csak tette a dolgát: kiosztott néhány csomagot Marcelónak, passzait többnyire jól oldotta meg (közel 90%-os pontossággal) és a védőmunkájában nagy hasznára voltak a Serie A-ban szerzett tapasztalatai. A magyar játékos végül közel egy órát kapott görög edzőjétől, ám a lecserélése nem hozott különösebb hasznot csapatának a folytatásban.

Zidane vélhetően tarthatott egy kis fejmosást a szünetben, mert a madridiak hirtelen megélénkültek a második félidőben. Erről CR helyzete kívánt árulkodni, a spanyol karmester ugyanis egy-két percen belül nagyon közel került a gólhoz, ám a felső lécről lepattanó labdája nem jutott túl a gólvonalon – erről a gólvonal-technológia is megnyugtatta a közvéleményt. Sokáig azonban nem örülhettek a ciprusi játékosok, hiszen az 50. percben egy kezezés miatt fújt be szőrös szívvel egy büntetőt a játékvezető – ezt természetesen CR be is vágta, így ő már kettőnél járt akkor. De a Real ekkor még nem állt le. Tíz perccel később érkezett még egy gól, csak hogy ne érhesse szó a ház elejét: Bale fejesébe beleérte egy védő, a felpattanó labdát pedig végül Sergio Ramos piszkálta a kapuba, amolyan ollózásra hajazó mozdulattal. Innentől természetesen tuti volt a madridi siker, a folytatás már csak formalitásnak tűnt.

Érdemes szót ejteni Dani Ceballosról, aki valamivel több, mint negyed órát kapott Zidane-tól. A fiatal spanyol szervező Isco helyét vette át és várhatóan egyre többször fog majd feltűnni a pályán a közeljövőben. Sőt, Mayoral is tiszteletét tette, aki Benzema sérülése okán kerülhetett oda, no meg a lecserélt Bale harmatos teljesítménye is sokat segített az ügyén. Az utolsó percekbe viszont még az ő érkezésük sem tudott izgalmakat csempészni, hiszen addigra már végképp megállt az élet – egyedül Ronaldo próbált még egyet begyötörni a mesterhármashoz, de igazából már ez is szinte mindegy volt. A Levante nagyobb fejtörést okozott a Realnak, mint ez a kimondottan céltalan és gyengécske APOEL, amit ha akart volna, alaposan ki is tömhetett volna a Real. De erre végül nem került sor, ez a 3-0 épp elég jól mutatja a két csapat közti különbséget, de még talán épp nem megalázó a ciprusiak számára. Minden a papírforma szerint alakult.

https://www.youtube.com/watch?v=YsmeEJ45XqM

Real Madrid – APOEL 3-0
Helyszín: 
Santiago Bernabeu (Madrid); Vezette: Bastien (FRA)
Gólszerzők: 
Cristiano Ronaldo (12., 51.), Sergio Ramos (61.)
Sárga lapok: 
Carvajal ill. Sallai, Ebecilio, Farias
Kiállítás: –

Real Madrid: Keylor Navas – Marcelo, Sergio Ramos, Nacho, Carvajal – Kovacic (Kroos), Casemiro, Modric – Isco (Ceballos) – Cristiano Ronaldo, Bale (Mayoral). Vezetőedző: Zidane.

APOEL: Waterman – Lago, Carlao, Rueda, Vouros – Aloneftis, Vinicius, Morais, Sallai (Farias) – Ebecilio (Zahid), de Camargo (Pote). Vezetőedző: Donis.

A csoport másik mérkőzésén a Tottenham Hotspur magabiztosan győzte le a Borussia Dortmund együttesét.

A H-csoport állása egy fordulót követően:

Képernyőfelvétel (283)

Baranyai Balázs