Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Kellően agresszívnak kell lennünk a jövőben.”

Sokáig egálközeli volt a Barcelona és a Juventus összecsapása kedd este, ám Messi klasszisa elöntötte a három pont sorsát.

lionelmessi-cropped_1ojkt3s2iih4k16j0nirclpy2g

Messi góljai, és gólpassza okozta a Juve vesztét. – fotó: fourfourtwo.com

Az előző idénybeli pofon után megmutatta a Barcelona, miért is a világ egyik legjobb csapata, még úgy is, hogy klasszist veszített Neymar személyében a nyáron. Ugyanakkor Massilimiano Allegri keze meg volt kötve a rengeteg sérülés miatt, illetve a védelem kulcsemberének, Leonardo Bonucci távozása okán is gyengült a hátsó alakzat, ez azonban nem menti fel a játékosokat a gólok előtt elkövetett hibák alól. „Az első félidőben jól teljesítettünk, de a ilyen mérkőzéseket vívsz, akkor értékesítened kell a lehetőségeidet – utalt többek között az átlövésekre, köztük is Pjanic lehetőségére Allegri. – Ám ezt nem tettük meg, és az első félidő végén jött is a büntetés. Ironikus módon három gólt kaptunk ellentámadásokból, és ebben hibáztunk a legnagyobbat, mert az első gól után támadásban maradtunk. Az ellenfél rendelkezik egy olyan játékossal, Lionel Messivel, aki képes bármilyen mérkőzést eldönteni, de ennek ellenére a második félidőben sokkal jobban kellett volna futballoznunk.

Nem mehetsz úgy Barcelonába, hogy majd a te csapatod fog dominálni, de mentálisan fel kell készülni a nehéz pillanatokra. Ebben most alulmaradtunk. Ha teret hagysz Messinek, akkor ráfizetsz!”

Ugyanezt emelte ki a már említett bosnyák labdarúgó. Pjanic szerint is döntő volt, hogy kulcsjátékosok szorultak különböző okok miatt a lelátóra. „Az első félidőben betalálhattunk volna, de hibáztunk. A szünet előtt jól teljesítettünk, megvoltak a lehetőségeink, álltuk a sarat. Aztán a Barcelona megszerezte a vezetést, többet birtokolta a labdát, azt tett, amit csak akart. Jobban is játszhattunk volna, leckeként szolgál ez a mérkőzés számunkra, bánhatjuk, hogy csak az elején voltunk jók. Ám ez még csak a csoportkör első mérkőzése volt, nem szabad eltúlozni a kritikákat, mi magunk úgy reagálunk majd a vereségre, ahogyan azt tenni szoktuk ilyenkor. Egy remek csapattól kaptunk ki, és sok fontos emberünk hiányzott. Mindenesetre tanultunk ebből a mérkőzésből, sokkal erőszakosabbnak kell lennünk, és agresszívebben kell támadnunk, ha sikert akarunk elérni.”

A másik oldal érthetően elégedett volt a lefújás után, mi több, Ernesto Valverde csapata a tétmeccseket tekintve imponáló statisztikákkal bír, hiszen a három bajnoki meccset és a Bajnokok Ligája-nyitányt is kapott gól nélkül abszolválta, igaz a Szuperkupa párharc belerondít az összképbe. „Amikor Messinél a labda, csakis jó dolgok történhetnek – mosolygott Valverde. – Kulcsfontosságú mérkőzést nyertünk, örülök a három rúgott és a nulla kapott gólnak egyaránt, és ne feledjük, a legutóbbi döntős ellen futballoztunk. Türelmesnek kellett lennünk, várnunk kellett a lehetőségre, Messi gólja aztán megváltoztatta a találkozó képét. Messi ismét remekelt, megérdemli, mert rengeteget dolgozott a sikerekért, minden támadásban részt vett ma is. Sokat dolgozott Ousmane Dembélé is, aki folyamatosan alkalmazkodik csapatunk játékához.”

443372FF00000578-0-image-a-41_1505246005812

Pjanic a tanulságokról, Iniesta a türelem fontosságáról beszélt. – fotó: mogaz news

Türelem! – Andrés Iniesta szerint ez volt kulcs a Juventus elleni találkozón, s ezt felfoghatjuk amolyan tanulságként is, amelyet az előző idény negyeddöntőjéből hozott magával a Barcelona. „Fontos, hogy sokat játsszunk, és jól érezzük közben magunkat, és persze vigyázzunk magunkra. Amikor jól megy a csapat szekere, egyénileg mindannyian jobban teljesítünk. Fontos volt, hogy győzelemmel induljunk a sorozatban.

A BL-ben ilyen a játék, türelmesnek kell lenned, akkor is, ha te irányítod a mérkőzést

– mutatott rá a siker fő kulcsára a katalánok csapatkapitánya. – Új igazolások? Ha lenne hír, azt ti tudnátok leghamarabb… Majd meglátjuk, mi történik még ezen a területen, de ez az egyetlen, amely aggaszt ebben a pillanatban. Ettől eltekintve boldog vagyok jelenlegi formánk miatt.”

Emlékeztetőül:
Barcelona – Juventus 3-0

~GS~