Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Parázs meccsen győzte le a Vasas a Videotont!

Az előző évi bronzérmes fogadta a tavalyi ezüstérmest, de ezen meccs helyett inkább a hajdúsági derbit adta a televízió. Az előző fordulóban már csúszott át meccs vasárnapra, s ebben bíztak a szurkolók is, talán mostantól három “derbit” is sugároz az M4sport. Tévedtek… A helyi drukkerek a kezdés előtt ezen elmélkedtek, meg azon, hogy tud -e javítani a Vasas az előző heti Ferencváros elleni pofonon.

201508151923_vasas-videoton_nex5t_dsc18471nso.hu

Harmadik szezonját kezdte meg a Vasas ebben a bajnokságban a piros-kék együttes, hogy egyhuzamban az élvonalban szerepel. S talán az elsőt azóta úgy, hogy nem felel meg az MLSZ ajánlásának. Ugyanis ezúttal nem kezdett egyetlen egy 1997.01.01 után született focistával. Ugyanis Murka Benedek, Kleisz Márk sérült, Szivacski Donát eltiltott, Vogyicska Bálint pedig a kispadra szorult.  A Vidinél Nego került a kispadra, őt Szolnoki Roland váltotta, de rajta kívül talán a legerősebb felállását vetette be Nikolics mester.

A 12.percig kerülgették egymást a csapatok, távoli lövésekkel próbálkoztak, majd ekkor Pátkai Máté megszerezte a vezetést a Vidinek. A bosnyák-magyar (állampolgár, de nem magyarnak számító focista) Suljic jobb oldali beadása Pátkai elé került, ő pedig 12 méterről jobbal a jobb alsóba ollózta, Kamenár (aki magyarnak számít mert öt év után kiderült, hogy magyar a nagypapája, csak nem magyar állampolgár) már nem védhette. 19.percben Remili kiválóan tálalt Kulcsár elé, de a csatár a kapu mellé pöckölt. Óriási helyzet volt. A 22.percben Vida jobb oldalról középre adott Burmeister pedig 10 méterről a jobb felsőbe fejelt. A 28.percben pedig már a Vasas vezetett! Hangya adott be adott be jobbról ballal egy sarokrúgást, Ristevski megelőzte Juhászt s a jobb alsó sarokba fejelt. 36.percben Lazovics jobbal 19.ről, kissé jobbról milliméterekkel teker a bal alsó mellé. A szünetben így a Vasas némi meglepetésre vezetett a Videoton ellen.

A 49.percben cserélt először a Vasas, igaz a váltást kényszer szülte, hiszen Simunek megsérült, helyére Vogyicska Bálint állt. Az 54.-ben a Vidinél is váltásra szánta el magát az edző, Varga Józsefet Loic Negora cserélte. A francia abban a percben, hogy beállt, már be is sárgult. Ez egy hajtós perc volt, hiszen Nego mellett Pátkai és Gaál Bálint is besárgult. A 67.percben Szolnokit Kovács István váltotta, ezzel is a támadást segítve. Kisvártatva Remili lőtt 23 méterről, épp, csak a kapu fölé. A 80.percben a megsérülő Hangya Szilveszter helyére Ádám Martin állt. A 82.percben Kulcsár passzát Remili tovább adta érkezett Burmeister ballal a bal alsóba továbbított. 3-1! A 89.percben a csereként beállt Nego a kiállítás sorsára jutott, miután keményen odalépett Ristevskinek, megkapta a második sárgáját. Ő sem tiltakozott a piros ellen. A 91.minutumban Pavlov is beállt Remili helyett. A 93.percben Lazovics lekönyökölte Gaált, a szerbnek egyből villant a piros! Ezután pedig a bíró lefújta a meccset, a továbbiakban nincs az NB I-ben veretlen csapat.

Vasas – Videoton 3-1 (2-1)
Helyszín: Szusza-stadion. Vezette: Andó-Szabó
Gólszerzők: Burmeister (22.), Ristevski (28.), Burmeister (82.) ill. Pátkai (12.)
Sárga lapok: Manjrekar (35.), Gaál (54.), Vogyicska (65.), Hangya (77.), Remili (81.) ill. Fiola (43.), Nego (54.), Pátkai (55.)
Kiállítva: – ill. Nego (89.), Lazovics (93.)

Vasas: Kamenár – Simunek (Vogyicska 49.), Burmeister, Ristevski – Vida, Berecz, Manjrekar, Hangya (Ádám 80.) – Kulcsár, Gaál, Remili (Pavlov 91). Vezetőedző: Michael Oenning
Videoton: Kovácsik – Szolnoki (Kovács I. 67.), Fiola, Juhász, Stopira – Suljic, Pátkai (Géresi 84.), Varga J. (Nego 54.), Henty – Lazovics, Scsepovics. Vezetőedző: Marko Nikolics

Endrődi Dávid