Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ismét sokgólos mérkőzésen nyert a Lazio

A Serie A 4. fordulójának utolsó két mérkőzésén összesen 7 gól esett, Veronában döntetlen, Genovában pedig vendég győzelem született.

atalanta.it gomez

Papu Gómez 11-esből egyenlített (forrás: atalanta.it)

Serie A, 4. forduló:

Chievo – Atalanta 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Bastien (52.) ill. Gómez (85.)

A technológia volt a főszereplő a vasárnap késő délutáni mérkőzésen. A bergamóiak az Everton hétközi kiütése után érkeztek Veronába. A 6. percben Mariani játékvezető egy már befújt 11-est vont vissza a VAR (videóbíró) igénybevétele után, a 29. percben pedig az Atalanta játékosainak a gólörömüket kellett félbeszakítaniuk, ismét a VAR mondta ki a végső szót, a vendégek gólja lesről született. Ezek után már-már tövényszerűen a Chievo került előnybe Samuel Bastien révén, a fiatal belga középpályás első gólját szerezte az élvonalban. A 85. percben megint csak a videóbíró döntött, a megítélt 11-est a csereként beálló Papu Gómez váltotta gólra, ezután pedig már nem változott az eredmény.

immobile-lazio-juventus-italian-supercup_ite1rr65gnqj1auqsdmqslr0k

Ismét Immobile húzta ki a Laziót a bajból (forrás: goal.com)

Genoa – Lazio 2-3 (0-1)
Gólszerzők: Pellegri (57., 73.) ill. Bastos (13.), Immobile (70., 82.)

A forduló zárómérkőzésén a Lazio Genovába látogatott, ahol Bastos – gyakorlatilag a gólvonalról besodort – gólján kívül  meglehetősen eseménytelen első félidőt láthatott a közönség. A második félidőben szinte a semmiből egyenlítettek a hazaiak, a csereként beállt 16 és fél éves Pietro Pellegri használta ki a vendég védelem figyelmetlenségét. Ezután gyors gólváltás következett, előbb a Lazio szerezte vissza a vezetést Immobile “szokásos” góljával, majd ismét Pellegri volt eredményes, gyönyörűen bevetődve az érkező labdára. Ezután egy-egy helyzet következett mindkét oldalon, majd Immobile iramodott meg Gentiletti eladott labdájával és egy az egyben a kapussal szemben nem hibázott, ez a gól végül rendkívül értékes három pontot ért a rómaiaknak.

(zp)