Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kétségessé vált a dánok elleni női vb-selejtező

Kora délelőtt jött a hír, miszerint a dán női válogatott kvázi sztrájkba lépett, így már a hollandok elleni felkészülési meccset sem játszották le.

SG8ktkqTURBXy9mNWVlZGEwMWVkODQ2Y2ZjNDRiM2RjMjFlZTU5NWNmNy5qcGVnkZMCzQMmAA

Hiába a nagy nyári siker, a dán női válogatott sztrájkba lépett, amivel veszélybe került a vb-selejtezős részvétele. – fotó: uefa.com

Előbb elhalasztották, majd lemondták a dánok az Eb-finálé „visszavágóját” Hollandia ellen, miután a női A-, és a férfi U21-es válogatottat képviselő Hivatásos Labdarúgók Szervezete magasabb összegű prémiumot szeretett volna kiharcolni a szövetségnél (DBU), ám a testület egyelőre nem fogadta el a terveket. A tárgyalások tehát folytatódnak, ugyanakkor hiába közelednek az álláspontok, egyelőre nincs megegyezés, emiatt pedig veszélybe került a kedden, Gyirmóton esedékes világbajnoki selejtező. Amennyiben hétfő délig nem csapnak egymás tenyerébe a felek, valamint nem kerül fel az UEFA hivatalos jegyzőkönyvébe feltölteni a válogatott névsorát, valamint hazánkba érkezni, aligha kétséges, hogy elmarad az összecsapás. Ezzel együtt Magyarország három pontot kap, 3-0-s gólkülönbséggel, rosszabb esetben a dánokat retorziók is sújthatják a Nemzetközi szövetség részéről. „Hihetetlenül szomorú nap a mai a dán labdarúgásban. Az volt a tárgyalások célja, hogy megoldást találjunk a problémákra, és a női válogatott kedden a terveknek megfelelően világbajnoki selejtezőt játsszon Magyarországon, ám erre sajnos nem kerül sor – fogalmazott még szombaton Kim Hallberg, a DBU alelnöke. – Számos területen megpróbáltuk megközelíteni a játékosok kívánságait, de úgy tűnik, a szakszervezet nem akar kompromisszumot kötni, csak a saját követeléseinek teljesítése lebeg a szeme előtt. Az álláspontok közeledtek, de sok kérdésben még mindig nincs egyetértés, így nem sikerült megállapodni. Ezzel aligha sikerül meglovagolni az Eb-n tapasztalt hullámot, amely döntőig repítette válogatottunkat.”

S hiába a remek Eb-szereplés, az együttes szövetségi kapitánya, Nils Nielsen ugyanis augusztus végén lemondott posztjáról, utóda az U19-esek szövetségi edzője, Sören Randa-Boldt lett. Egyszóval nem épp fényes napokat él át a skandináv ország labdarúgása női fronton.

~GS~