Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lesz mérkőzés kedden!

Részleges megegyezés született Dániában a játékosszakszervezet és a szövetség között, így elhárult az akadály a keddi világbajnoki selejtező lejátszása elől.

Denmark

Az Eb-döntős dánok végül mégis pályára lépnek Gyirmóton. – fotó: uefa.com

Nincs éppen a legjobb helyzetben a dán női labdarúgó válogatott, amelynek magasabb prémiumot akar kiharcolni a játékosszövetség, mi több, vasárnap még nagyon valószínű volt, hogy elmarad a kedden este Gyirmóton játszandó Magyarország elleni világbajnoki selejtező. Hétfőn azonban megszületett egy ideiglenes megállapodás, így a válogatott útra kelhetett Budapestre, majd Győrbe. Igaz, a megállapodás egyelőre csak erre az egy találkozóra szól, és a tárgyalásokat folytatják a felek a kvalifikációs mérkőzés után. A skandináv szövetség hivatalos oldalán kiemeli, a DIF és az LO közvetítésével létrejött egy alvállalkozói megállapodás, amely a női felnőtt, és az U21-es férficsapatot érinti. Claus Bretton-Meyer szerint fontos volt, hogy válogatottjuk pályára lépjen Gyirmóton, és a sport visszanyerje hangsúlyát. „Ez mindenképpen jó hír a női nemzeti csapatnak, illetve az összes dán labdarúgónak, fontos volt, hogy pályára léphessünk a világbajnoki slejtezőn, valamint hogy a sport kapja a hangsúlyt” – fogalmazott a DBU elnöke. A szövetség igazgatója, Mads Öland szerint is jót tett a válogatottnak, hogy megegyezés született. „Az üzlet egy jobb irányba tett lépés, és a női csapattársak boldogok, hogy holnap teljes mértékben összpontosítanak a hazai mérkőzésre.”

természetesen bekerült egy olyan záradék a szerződésbe, amely kiköti, hogy a játékosok nem kommentálhatják a háttérbeli eseményeket, valamint a két szervezet sem nyilatkozik a részletekről, valamint, hogy a DIF és az LO közvetítésével létrejövő részleges megállapodásra sem tesznek megjegyzést. A két közvetítő szervezet örömét fejezte ki, hogy sikerült átmenetileg a futballra terelni a figyelmet, és reményüknek adtak hangot, miszerint a jövőben sikerül a legjobb megoldást megtalálni a labdarúgás közösségének javára.

A magyar válogatott továbbra is erőteljesen készül a keddi selejtezőre, amely Gyirmóton kerül megrendezésre 18 órától.

~GS~