Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Botlott az Inter, így már nem 100%-os – videóval

Az 5. forduló első mérkőzésén az Inter nem úgy játszott ahogyan azt megszokhattuk tőle. A Bologna viszont mindenkit meglepve támadott, sőt sokáig úgy tűnt meg is nyerik a meccset. 

icaCsak döntetlenre futotta a Bologna otthonában (Fotó: sport.sky.it)

1. félidő: Nem lepett meg senkit, hogy az Inter kezdte jobban a mérkőzést. A Bologna viszont nagyobb helyzeteket alakított ki. Simone Verdi két percen belül kétszer is óriási helyzetet alakított ki, de egyiket sem tudta gólra váltani. Yuto Nagatomo személyében az Inter is veszélyeztetett, ám a lövése egy hajszálnyival elkerülte a kaput. Ami nem jött össze Verdi számára az első tizenöt percben, az összejött a 32. minutumban. A 25 éves csatár szólóját az Inter védői csak a szemükkel tudták követni, és a tizenhatoson kívülről, ballal óriási gólt lőtt (1-0). A Bologna jogosan szerezte meg a vezetést, a vendégek hiába képviselnek nagyobb erőt, leginkább csak nyomozták a labdát az első félidőben. Azért a szünet előtt sikerült a szurkolók vérnyomását megemelni, hiszen Perisic beadást majdnem elérte Icardi. Azonban ez nem történt meg, így 1-0-val vonultak az öltözőbe a csapatok.

verdiVerdi öröme, a hatalmas gólja után (Fotó: tuttosport.com)

2. félidő: A második játékrészt ugyanolyan harciasan kezdte a Bologna, mint az elsőt. Verdi kialakított lehetősége azonban nem találta el a kaput. A 60. percben szögletből az Inter is elkezdett focizni, de Mirante rendre hárítani tudott. A fekete-kékek (akik most fehérben játszottak) hiába jutottak el a hazaiak kapujáig, legtöbbször vagy eladták, vagy a kapusba lőtték a labdát. A 76. percben Masina Édert buktatta, amiért tizenegyeshez jutott az Inter, amit Icardi gólra váltott (1-1). A gól után a Bologna próbált újítani, de az Inter védelme stabilnak bizonyult. Az ötperces hosszabbításban gól nem, csak sárga lap született, a vége 1-1.

Bologna – Inter 1-1 (1-0)
Helyszín: Renato Dall’Ara; Vezette: Marco Di Bello
Gólszerzők: Simone Verdi (32.) – ill. – Icardi (77.)
Sárga: Andrea Poli (19.), Godfred Donsah (44.), Petkovic (78.), Mirante – ill. – Danilo D’Ambrosio (29.),  Éder (86.), Nagatomo (92.)
Kiállítás: – ill. –

Bologna: Mirante Mbaye, Gonzalez, Helander, Masina – Poli (Taider 72.), Pulgar, Donsah – Verdi, Petkovic (Okwonkwo  88.), Di Francesco (Palacio 74.). Vezetőedző: Roberto Donadoni

Inter: Handanovic  D’Ambrosio, Miranda, Skriniar, Nagatomo  Valero (Gagliardini 86.), Vecino, Candreva (Brozovic 81.), Mario (Éder 50.), Perisic  Icardi. Vezetőedző: Luciano Spalletti

Verdi bombája

Mihók Richárd