Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csalódottság, és realitás

Az első negyvenöt perccel elégedettek voltak a mieink, a második ellenben nem úgy sikerült, ahogyan azt a Hölgyek eltervezték. 

jakabfi_zsani

Remek első félidő után állva hagyták a magyar válogatottat a dánok, akik kiütéses vereséget mértek a mieinkre. Markó Edina szövetségi kapitány szerint rendben volt a szünet előtti periódus, ám a másodikban kíméletlennek bizonyultak a vendégek. „Az első félidei játékunkkal elégedett voltam, 45 percig nagyszerűen helytálltunk, azonban sajnos megmutatkozott, hogy jelenleg csak egy félidőt tudunk ilyen színvonalon futballozni – fogalmazott a kapitány. – Ha a második félidőben beálltunk volna védekezni, nem lett volna ennyire nagy különbségű a vereség, de el kell ismerni, hogy a dán csapat ennyivel előrébb tart nálunk. Az első félidő alapján a lányok elhitték, hogy lehet keresnivalónk a mérkőzésen, megpróbáltak támadóbb szellemben játszani, ezzel azonban területeket hagytunk a dánoknak, akik a megnyílt területeket kihasználva több nagy helyzetet is kialakítottak és kíméletlenül kihasználták a lehetőségeket.”

Érthetően csalódottan, a tehetetlenség könnyeivel is küszködve nyilatkozott a lefújás után Jakabfi Zsanett. A szélső az első félidőben remekül futballozott, ám a szünet után ő sem tudott segíteni. „Számomra nagyon nagy a csalódottság, főleg az első félidei játékunk után. Megvoltak a helyzetink, sok mindent nem tudtak velünk mit kezdeni a dánok. Nyilván, hogy gyorsabbak voltak, de nem látszott nagy különbség. Ezért óriási csalódottság, hogy a második félidőben szinte feltett kézzel, nem találtunk semmi ellenszert a támadásaikra. Szerintem ez nagyon szomorú, hogy egy félidő alatt mi négyet kapunk, s szerintem aki látta a meccset, mindenki így gondolja – beszélt érzéseiről a Wolfsburg támadója az M4 Sport kamerái előtt, majd kitért az első félidei megoldásokra is. – Igen, voltak szép megoldásaink, és épp ezt beszéltem az edzőmmel is, hogy csak negyvenöt percig bírjuk ezt a nemzetközi szintet, és el kell ismerjük, ez a különbség a két ország focitudása között.” Végezetül megemlítette, hogy próbálta felkészíteni csapattársait Harderből, de elismerte, hogy ilyen szintű játékosra nemigen lehet készülni.

~GS~