Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Interjú: Antonio Cassano szerint az Inter a bajnokság esélyese

A nyár óta csapat nélkül lévő játékos az egyik televíziós csatornán adott hosszabb hangvételű interjút, ahol szóba került többek között Paulo Dybala, a Juventus, Francesco Totti és Mario Balotelli is.

cassano

Az olasz válogatottban sem sikerült a helyét állandósítania (forrás: corriere.it)

A beszégletés során először saját magáról ejtett szót: „A nyáron talán kicsit elhamarkodottan válaszottam a Veronát, igazából ebben a korban már nem volt kedvem egész szezonban a kiesés ellen küzdeni, ezért döntöttem úgy pár nap után, hogy nem szeretném a Hellas-nál folytatni, ezt azonnal közöltem az elnökkel és a vezetőedzővel is, akikkel egyébként békés hangnemben váltunk el. A legfontosabb indok viszont a családom volt, nem akartam a feleségemtől és a gyerekeimtől távol élni”.

Ezután az idei szezonra tért át: „Szerintem a bajnokság esélyese az Inter, méghozzá Luciano Spalletti miatt. Ő egy igazi zseni, nagyszerűen tudja motiválni minden játékosát. A második hely a Juventusé, a harmadik pedig a Napolié lesz. Annak idején Spalletti sajnos pont akkor került a Romához, amikor én már távozóban voltam, viszont azt nem tudom, hogy hogy jöttünk volna ki egymással, eléggé különböző karakterek vagyunk. A Juventus továbbra is nagyszerű csapat, Allegri tipikusan az az edző, akit bármelyik nagy klub kispadján el tudok képzelni, továbbá ott van Higuaín is, aki számomra Suárez után a világ jelenlegi legjobb középcsatára. A Napoliból Lorenzo Insigne-t emelném ki, jelenleg ő a legjobb formában lévő olasz támadó”.

Az aktuális témák közül megkérdezték a Messi-Dybala párhuzamról is: „Dybala egy remek játékos, akiből nagy klasszis válhat, nekem inkább a fiatal Vincenzo Montellát juttatja eszembe. Messihez azonban nem  szabad senkit hasonlítani, talán csak Cristiano Ronaldót”.

A Cassanohoz sokat hasonlított Mario Balotelliről elmondta: „Hogy ő is olyan „elpazarolt tehetség” lenne mint én? Talán. Pályafutásom során rengeteg rossz döntést hoztam, nem is mindig edzettem teljes erőbedobással, sajnos ezekre a dolgokra csak 34 éves koromban döbbentem rá. Balotelli kiváló játékos, remek adottságokkal, de nem igazi világklasszis, a legtöbbet az ügynökének köszönheti, hiszen a legjobb kluboknak sikerült őt eladnia”.

Az idén bevezetésre kerülő videóbíróról sincs túl jó véleménnyel: „Szerintem ostobaság volt a bevezetése, de ehhez sajnos mi, játékosok is hozzájárultunk a rengeteg reklamálásunkkal, mindenkinek meg kellene értenie, hogy a játékvezetők is csak emberek, így ők is tévedhetnek”.

Ezután szóba kerültek a játékos korábbi állomásai is: „A Barinak köszönhetek mindent, nem tudom, ma hol lennék, ha gyerekkoromban nem kapok tőlük lehetőséget. A Bari után a Roma és a Juventus között dönthettem, Francesco Totti személye miatt igazoltam a „Farkasokhoz”, aki abban az időben a világ legjobbja volt. Ritkán érzékenyülök el a futball kapcsán, de az ő búcsúja a kivételek közé tartozott. Sajnos a Real Madridnál eltöltött időszakom értékelhetetlen, csupa ostobaságot követtem el.” A Sampdoria vitte vissza Olaszországba, onnan a Milan volt a következő állomás: „Itt nyertem egyetlen olasz bajnoki címemet, csak pozítivan lehet értékelni az ott eltöltött időt”. Majd jött egy szezon a városi riválisnál: „Gyerekkori álmom vált valóra, hiszen mindig is az Internek szurkoltam, minden jól ment Walter Mazzarri érkezéséig…”

Hogy Antonio Cassanót láthatjuk-e még futballozni, egyelőre kérdés, elmondása szerint még érzi magában a motivációt és csak a számára megfelelő ajánlatra vár.

(zp)