Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ki lehet Buffon méltó utódja?

A Juventus már a jövőre gondol, és a Zebráknál keresik azt az embert, aki a klub ikonjának, Buffonnak a méltó utódja lehet majd a gólvonalon. Erre a posztra Spanyolországból igazolhatnak majd játékost.

jan-oblak-atletico-madrid-champions-league_z012hsqsiwj71jb3fhhrgazg6

Az AS értesülése szerint a Juventus, miután Gianluigi Buffon nyugdíjba vonult szeretné majd leigazolni az Atletico Madrid kapusát, Jan Oblak-ot.

A 39 éves hálóőr várhatóan a jövő évi, oroszországi világbajnokság után fogja letenni a kesztyűt. Egy portást már igazolt az Öreg Hölgy Wojciech Szczesny személyében. A lengyel ugyan az Arsenalban kezdte el a pályafutását, de már a Serie A sem idegen számára, mivel az AS Rómához került kölcsönbe 2015-ben.

Ezzel egy lehetséges utódot már igazolt a Juventus, azonban a klub még nem elégedett, mivel mindenképpen egy világklasszis hálóőrt szeretnének majd Buffon helyére állítani, és jó igazolásnak tűnik erre a posztra a Matracosok kapusa.

A Milan kiválóságára is fájt a Juventus foga. Gianluigi Donnarumma azonban nem szeretett volna a riválishoz kerülni, így inkább elkötelezte magát a piros-feketékkel.

Jan Oblak az Atletico Madridnál remekel, és a spanyol liga egyik legjobb hálóőrévé vált. A kivásárlási ára igen borsos, a kérőnek 89 millió eurót kell leraknia az asztalra ahhoz, hogy leigazolja a hálóőrt.

kép: juventusfc.com

Nagy Gábor