Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Zaza egy mesterhármassal vette üldözőbe Messit – videóval!

Hétközi fordulót rendeznek most Spanyolországban, ami ezúttal nagyon jól jött ki a Valencia számára, a katalán csapat ugyanis fölényes győzelmet aratott.

Kép: Twitter

Kép: Twitter

Sokan becsülik alá a Valencia csatárának, Zazának a képességeit. Történetesen ugyanis amikor épp nem sorsdöntő válogatott-meccseken szórakozza el a büntetőket, képes ám kimagasló teljesítményre is. A West Hamnél nem váltotta meg a világot, ám úgy tűnik, a La Ligában kiteljesedhet – vagyis erre következtethetünk abból, hogy most 13 percen belül szerzett mesterhármast a Malaga ellen.

Azt azért gyorsan rögzítsük, hogy a Malaga nagyon meggyengült tavalyhoz képest, sérültjeik is vannak, így tőlük jelenleg nem is nagyon számíthatunk komoly teljesítményre, épp ezért nem meglepetés, hogy a Valencia jól szerepelt ellenük. A Mestalla közönsége már a 17. percben gólnak örülhetett, ugyanis Zaza éktársa, a fiatal Santi Mina vette be Jimenez kapuját. Ez is árulkodó, hiszen Mina az eddigi meccseken nem kapott sok lehetőséget Marcelino mestertől a bizonyításra, ám most a sűrű program miatt a kezdőben találta magát. Nem csak ő járt így: a fiatalok közül Lato, Soler és Gonzalo Guedes is ott volt a legelejétől kezdve a csapatban, akik igyekeztek is élni a lehetőséggel.

Az első félidőben még küzdött becsülettel a Malaga. Sőt, a narancsmezesek még zavart is tudtak kelteni olykor, ám a második félidőre stabilizálta magát a Valencia és esélyt sem adott. Zaza már korábban is életveszélyes volt, ám a szünet után jó formája már gólokban is megmutatkozott. 13 perc, 3 gól – így feljött átmenetileg a góllövőlista második helyére, szorosan követve az első Messit.

A végén még Rodrigo is betalált Guedes parádés passza után, amivel kialakult a végeredmény: 5-0-ás Valencia-siker, amivel így ideiglenesen a harmadik pozícióba érkezett a csapat, amely továbbra is veretlen az idei bajnoki szezonban. A Malaga ezzel szemben 5 meccs alatt 10-et kapott és csak 1-et szerzett, így 0 ponttal a táblázat utolsó helyén tanyáznak. Nehéz szezon lesz ez számukra.

https://www.youtube.com/watch?v=y2KUCPkt89I

https://www.youtube.com/watch?v=P2SLpykSTLs

Valencia – Malaga 5-0
G.: Santi Mina (17.), Zaza (55., 60., 63.), Rodrigo (86.)

Baranyai Balázs