Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MK: Szenvedett a Fradi a nyitányon

Megkezdődtek a Magyar Kupa főtáblás küzdelmei, rögvest a címvédő és a Diósgyőr alacsonyabb osztályú ellenféllel szemben lépett pályára.

50374

Ahogyan várható volt, a Ferencváros kezdte fölényben a Dunaharaszti elleni csatát, az első negyedórában ugyanakkor komoly gólhelyzetet nem tudtak kialakítani Thomas Doll tanítványai, mindössze egy Botka-fejest és egy Paintsil-lövést jegyezhettünk fel. A hazaiakat dicséret illeti, mert masszívan és koncentráltan védekezett sokkal esélyesebb riválisával szemben, amivel igencsak megnehezítette a zöld-fehérek dolgát, mi több egy ízben Rusvay Gergely veszélyeztetett. A korábbi váci támadó rá tudott fordulni a tizenhatos sarkán, ám lövésébe beleléptek, így nem alakult ki komolyabb helyzet. Mígnem Rusvay adott középre, Mendebaba pedig sarokkal próbálta kapura lőni Blazic mellől, azonban jócskán elkerülte Holczer kapuját. Hiába volt azonban fölényben a Fradi, a meccs első valamirevaló ziccerét a hazaiak hagyták ki. Holczer kirúgása volt rövid, Szenes pedig visszalőtte a bal alsó felé, de a kaput is elkerülte a játékszer. A teljesítményről mindent elárult Doll grimasza, míg a házigazdák mestere, Króner Péter nyugodtan szemlélte csapata játékát. Tehette, mert alaposan rácáfolt a várakozásokra a Dunaharaszti. Fordulás után egy fokozattal feljebb kapcsolt a címvédő. Priskin Tamás elől kellett mentenie a házigazdáknak, nem tudta tehát gyors góllal kezdeni a fővárosiak. Sőt, egy újabb nagy hiba után kellett korrigálnia a Fradi védelmének. Szenes ugratta volna ki Rusvayt, Blazic azonban nem értette meg egymást Holczerrel, végül azonban csak meglett a labda a látogatók cerberusának. Gyatyel Norbert a meccs hőse lehetett volna, merthogy előbb bravúrral védte Botka távoli lövését, nem sokkal később viszont tehetetlenül szemlélte, ahogy a Fradi jobb hátvédje a rövid saroknál csúsztatja meg Bognár szögletét. Ezzel nagy nehezen megtörte a házigazdák védekezését a címvédő. A gól meghozta a lövőkedvet: Bognár löketét Gyatyel védte bravúrral, majd Botka centerezése után lábbal Priskin próbálkozását is hatástalanította. Nem adta viszont a házigazda: Gacsal szabadrúgására még leért Holczer, a szögletet követően azonban Mészáros Dániel szenzációs mozdulattal, ollózva mattolta a címvédőt. Nem sokáig örültek a hazaiak, mert tényleg nagy bravúr kapujában álltak, viszont a ráadás elején Bognár szabadrúgását Leandro csúsztatta a rövid saroknál a hosszúba a labdát. Ezzel – ha nehezen is – kiharcolta a következő körbe jutást a Fradi. Ugyanakkor a teljesítménnyel nem lehet elégedett a címvédő.

Dunaharaszti MTK – Ferencváros 1-2 (0-0)
Dunaharaszti, vezette: Nagy Róbert
G.: Mészáros D. (86.) ill.: Botka (63.), Leandro (90+2.)
S.: Rétsági (45.) ill.: Csernik (80.)
Kiállítva:

Dunaharaszti: Gyatyel – Ferenczi M., Márton D., Rétsági Á., Gacsal – Farkas P. (Mészáros D., 52.), Bíró T., Dallos (Vitányi, 82.), Mendebaba (Rebecsák, 62.) – Rusvay, Szenes B.

Ferencváros: Holczer – Botka, Spirovski, Blazic, Leandro – Pedroso – Csernik, Bognár I., Paintsil (Gorriarán, 58.), Moutari (Kundrák, 61.) – Priskin (Sternberg, 81.)

MK_Veszprem_-_DVTK_0-2_friss_veszprem_dvtk_1120

A nap másik összecsapásán a Veszprém otthonában lépett pályára a Diósgyőr, amely gyorsan kétgólos előnyre tett szert. Előbb a hatodik percben Szarka csúsztatását blokkolták, de a csatár lecsapott a kipattanóra, és megszerezte a vezetést, majd nem sokkal később Eperjesi beadását követően Forgács növelte az előnyt. A folytatásban akadt helyzete a házigazdáknak is, míg a miskolciak beadásokkal, valamint távoli lövésekkel próbálkoztak, további gólok nélkül. Fordulás után sem sokat változott a játék képe, a miskolciak igyekeztek kettőről a háromra jutni, ám vagy Mikler védett nagyot, vagy elkerülték a lövések a kaput, ám a hajrában Ivánka Patrik megadta a kegyelemdöfést. A piros-kékek ellenben rögzített helyzetek után próbáltak lehetőséget teremteni, azonban erőfeszítéseiket nem kísérte eredmény, így a Ferencváros mellett a miskolciak várhatják a következő kör sorsolását.

Veszprém – Diósgyőr 0-2 (0-2)
Veszprém, vezette: Dr. Kovács Gergely
G.: Szarka (6.), Forgács (10.), Ivánka (89.)
S.: Szabó B. (72.) ill.: Oláh B. (37.)
Kiállítva:

Veszprém: Mikler D. – Felber, Kocsis G. (Reinzinger, 60.), Kókány P., Gunther (Szabó B., a szünetben) – Bene Zs., Gulyás G., Boromisza, Dobsa – Irmes, Bognár B. (Polareczki, a szünetben)

DVTK: Rados – Nagy T., Kocsis, Oláh, Bárdos – Eperjesi, Tóth B. (Tucsa, 84.), Kitl M. (Ivánka, 86.), Forgács – Makrai (Ternován, 64.), Szarka

~GS~