Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Roma idegenben hozta a kötelezőt – videóval

Folytatódott a hétközi forduló ma este a Serie A-ban. Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában a Benevento nem tudott javítani, ami nem meglepetés, hiszen az ellenfél az AS Roma volt, amely hozta a papírformát, Dzeko pedig duplával vette ki részét a Farkasok sikeréből.

IMG_20170920_192820Dzeko (középen) kétszer is fogadhatta társai gratulációit (forrás: twitter.com/OfficialASRoma)

Ahogy az várható volt, a Roma kezdte jobban a Benevento elleni idegenbeli találkozót, ám Dzeko fejesét begyűjtötte a kapus a 14. percben, viszont ezután a hazaiak is helyzetbe kerültek, de Cataldi pontatlanul fejezte be az akciót, hiszen a labda mellé ment 4 perccel a bosnyák lehetősége után.

Ám a vendégek akarata érvényesült a 22. minutumban, és a Kolarov – Dzeko páros megint jól szuperált, ugyanis előbbi passzát lőtte be a támadó közelről (0-1)!

Peres is próbált betalálni, de a 31. percben mellé lőtt, ám így is növelte előnyét a római alakulat a 35. minutumban, amikor is Lucioni mentése a hazai kapuban kötött ki, így az öngól miatt már kettővel mentek a Farkasok (0-2)!

Mezőnyben is egyértelműen dominánsabb volt a vendégcsapat, amelynek tagjai tehát megnyugtató előnnyel mehettek pihenni.

A folytatásban jött az újabb Roma-gól, mely egyben Dzeko duplázását is jelentette. A bosnyák támadó közelről vágta be a labdát az 52. percben (0-3)!

Ha pedig ez nem lett volna elég, a szerencse sem állt a Benevento oldalára, jött a negyedik vendég gól, amelyet ismét egy hazai játékos juttatott saját klubja kapujába – a 74. minutumban Venuti lábáról pattant be a labda (0-4)!

Dzeko még ezek után kis híján meglőtte harmadik gólját is, ám több találat már nem született, de a Roma így is kiütéses győzelmet aratott tehát, melyhez éppen Dzeko duplája, és két öngól kellett, a Benevento pedig továbbra sem gyűjtött még egy pontot sem ebben az idényben. A fővárosiak pedig zsinórban 25. mérkőzésükön sem maradtak adósok a minimum egy góllal, melyet meg is toldottak hárommal.

Benevento – AS Roma • 0-4 (0-2)
Helyszín: Stadio Ciro Vigorito. Vezette: Michael Fabbri
Gólszerzők: – , ill. Dzeko (22., 52.), Lucioni (35. – öngól), Venuti (74. – öngól)
Sárga lapok: Di Chiara (56.), Parigini (84.), ill.
Kiállítás:

Benevento: Belec – Letizia, Venuti, Lucioni, Di Chiara – Memushaj, Chibsah, Cataldi, Lazaar (Parigini, 64.) – Puscas, Coda (Armenteros, 75.) Vezetőedző: Marco Baroni

AS Roma: Alisson – Peres, Fazio, Jesus, Kolarov – Strootman, Gonalons, Pellegrini (Gerson, 68.) – Ünder (El Shaarawy, 46.), Dzeko, Perotti (Florenzi, 75.). Vezetőedző: Eusebio Di Fransesco

https://youtu.be/kNUmFSxD8C4

Nagy Dávid