Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Fejlődnünk kell versenyszituációkban…”

A hatodik helyezett magyar válogatott csapatvezetője, Papp Péter büszke a válogatottra, amely meglátása szerint nagybetűs csapatként küzdve, egymásért harcolva versenyzett a franciaországi Euro Footgolf kontinenstornán. Úgy fogalmazott, elsősorban mentálisan kell javulnia a magyar játékosoknak, hogy újra a legjobbak között legyenek.

DSC_0150

Papp Péter a magyar válogatott csapatvezetője 

“Fontosnak tartom, hogy részt vettünk az eseményen, és nagyon büszke vagyok rá, hogy én vezethettem a csapatot, köszönöm a bizalmat és a lehetőséget, hogy a szövetség lehetővé tette a részvételt – kezdett értékelésbe az első ízben megrendezett Euro Footgolf elnevezésű, meghívásos csapatverseny után Papp Péter, a magyar válogatott csapatvezetője – Fantasztikus érzés volt Magyarországot képviselni, az egész csapatot motiváltan utazott Párizsba.”

Meglátása szerint az egész rendezvény legfontosabb eredménye mindenképpen az, hogy létrejött egy valóban önzetlenül egymásért, közös célért harcoló csapat – “Külön öröm számomra, hogy a csapat tagjai egytől egyig maximálisan alárendelték magukat a csapat érdekének. Ez nem csak a játékra vonatkozik, a teljes túra ideje alatt mindenki igazi sportemberként viselkedett. Bár a végeredmény nem egészen az lett, amit a csapat is elvárt önmagától, mégis emelt fővel és büszkén tértünk haza hatodik helyezettként.”

Papp Péter aláhúzta, az Euro Footgolf nagyon jó kezdeményezés, már az első rendezvényt is a profi szervezés jellemezte – A rendezők felkészültek voltak, a játékosoknak tényleg csak a játékra kellett koncentrálniuk. Mindenképpen jó lenne ezt a formátumot továbbgondolni, fejleszteni, mert óriási lehetőség a sportág népszerűsítésére, szponzorok bevonására –  kiemelte, a csapat játékában az eredmény ellenére rengeteg pozitívumot talált – Persze, kétségtelenül sokat kell még fejlődnünk a versenyszituációk megfelelő kezelésében. Ez a torna is visszaigazolta, hogy technikailag nincs nagy különbség az élmezőny és a magyar játékosok között, de mentálisan szükség van erősödésre.”

Az Európa-bajnokság végeredménye, és egyéb részletek bővebben ITT!