Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Továbbra is bomba formában a Napoli – videóval

 Két remek formában lévő együttes csapott össze az olasz bajnokság hétközi, 5. fordulójában Rómában, a Lazio vendége a bajnokságban eddig hibátlan Napoli volt.

repubblica

(forrás: repubblica.it)

1. félidő: Az első 20 percben látszott, hogy mindkét csapat tart egy kicsit a másiktól, voltak ígéretes támadások mindkét oldalon, de az első komolyabb lehetőségre egészen a 25. percig kellett várni, ekkor Strakosha védte Insigne középre tartó lövését. Ezután a Lazio is próbált veszélyesebben játszani, a 29. percben a hazaiak szögletét követően Hamsik majdnem a saját kapujába juttatta a labdát, fejese a kapufán csattant. Egy perccel később Immobile tört utat magának a vendégek védelmén keresztül, nagyszerűen középre adott labdáját az előző szöglet után elől maradt Stefan De Vrij vágta a kapuba (1-0). A 38. percben Hamsik kapott nagyszerű labdát Mertenstől, de csak a kapufát találta el egészen kiszorított pozícióból. Két perccel a vége előtt Callejón egyenlíthetett volna, de Strakosha kapus még bele tudott piszkálni a labdába, 1-0-ás hazai előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

gazzetta

(forrás: gazzetta.it)

2. félidő: A folytatásra eggyel magasabb gyorsasági fokozatba kapcsolt a Napoli, nem is kellett sokat várni az egyenlítő góljukra. Az 54. percben egy szöglet után már Albiol is gólt szerezhetett volna, Strakosha ekkor még védeni tudott, de a kipattanót Koulibaly már nem hibázta el (1-1). Két perccel később pedig már a vendégeknél volt az előny, Hamsik passzát Callejón remekül lőtte a hálóba (1-2). Láthatóan jót tett a szünet a nápolyiaknak, hiszen az 59. percben újabb találatot értek el, Strakosha a tizenhatos vonalán tisztázott Mertens elől, a belga azonban nem adta fel, a labda után eredt és mielőtt a hazai kapus visszaérhetett volna, káprázatos mozdulattal a hálóba emelt (1-3). Újabb három perc elteltével ismét változhatott volna az eredmény, de Strakosha nagyszerűen védte Insigne távoli lövését. A kegyelemdöfésre végül is a 92. percig kellett várni, a Zielinski által kiharcolt büntetőt Jorginho gurította a kapuba (1-4). A második félidőben látottak alapján teljesen megérdemelt a Napoli fölényes győzelme.

Lazio – Napoli 1-4 (1-0) 

Helyszín: Stadio Olimpico. Vezette: Antonio Damato
Gólszerzők: De Vrij (30.) ill. Koulibaly (54.), Callejón (56.), Mertens (59.), Jorginho (92. 11-esből)
Sárga lapok: Radu (21.), Lucas Leiva (79). ill. Mertens (25.), Reina (34.), Jorginho (70.)
Kiállítás: –

Lazio: Strakosha – Bastos (Marusic 25.), De Vrij (Murgia 46.), Radu – Basta, Lucas Leiva, Parolo, Lulic – Luis Alberto, Milinkovic-Savic (Lukaku 63.) – Immobile. Vezetőedző: Simone Inzaghi

Napoli: Reina – Maggio, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Jorginho, Hamsik (Zielinski 72.), Allan – Insigne, Mertens (Milik 81.), Callejón (Rog 86.). Vezetőedző: Maurizio Sarri

A mérkőzés góljai:

De Vrij (1-0):

 

Koulibaly (1-1):

 

Callejón (1-2):

 

Mertens (1-3):

 

Jorginho (1-4):


(zp)