Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: kiütéses Atlanta-siker; gólzáporos kanadai rangadó – videóval

Elképesztő hétközi meccseken vagyunk túl az MLS-ben, azaz az észak-amerikai profiligában, melynek részeként két találkozót rendeztek meg ma hajnalban. Az újonc Atlanta United folytatta menetelését új otthonában, és egy félidő alatt kiütötte a Los Angeles Galaxyt, míg a Toronto FC először kapott ki hazai pályán, ráadásul a kanadai rivális Montreal ellen úgy, hogy a vendégek az 51. percre már néggyel vezettek!

IMG_20170921_083740Ezúttal is brillíroztak az Atlanta játékosai! (forrás: twitter.com/ATLUTD)

Ismét megszórta soros ellenfelét, vagyis a Los Angeles Galaxyt az újonc Atlanta United. Az atlantai klub ismét új otthonában lépett pályára, és simán lenullázta a válságban lévő kaliforniai együttest.

Már az első félidőben kialakult a végeredmény, a hazai csapat 4-et vágott a szünetig! A gólgyártást Martínez kezdte, majd Asad 4 percen belül duplázott, ráadásul ő szolgálta ki társat az első találatnál is, ahogyan a 43. percben Almirón gólját megelőzően is ő felelt az asszisztért. Így hát 4-0-ra győzött az Atlanta, melynek abszolút legjobbja Asad volt. A találkozó két kiállítást is hozott – Jones a 39. minutumban kapott piros lapot, így egyik találatát emberelőnyben szerezte az Atlanta, de a győztes alakulat sem 11 emberrel fejezte be a meccset, hiszen a hajrában Vázquez is a kiállítás sorsára jutott.

Az Atlanta a legutóbbi 3 meccséből 2-t megnyert, méghozzá kapott gól nélkül, de az előző bajnokin is pontot szerzett az Orlando ellen (3-3). Egyébként az MLS-ben ez volt az Atlanta nyolcadik olyan bajnokija, melyet kapott gól nélkül hozott le, mostani meccsével pedig már 10 találkozó óta veretlen hazai környezetben!

Az új otthonában remeklő Atlanta United nagyon felkapaszkodott a tabellán, hiszen a Keleti Főcsoport tagjaként már a 4., míg a Los Angeles Galaxy Nyugaton a 10., azaz az utolsó előtti.

Atlanta United – Los Angeles Galaxy • 4-0 (4-0)
Helyszín: Mercedes-Benz Stadium, Atlanta – 42.723 néző
Gólszerzők: Martínez (13.), Asad (16., 20.), Almirón (43.), ill.
Kiállítás: Vázquez (82.), ill. Jones (39.)


Ma hajnalban Kanadában is útjára indult a labda, ahol honi rangadóra került sor. A 11 meccs óta veretlen Toronto FC a a Montreal Impact csapatát fogadta, és jócskán borult a papírforma, ugyanis a hazaiakat jól kitömte ellenfelük, viszont a végén mégis szorossá tette a meccset a többek között Altidore-t, és Giovincót nélkülöző torontói gárda.

A találkozó 12. percében már kettővel ment a Montreal – az Impact első gólját a 10. minutumban Piatti szerezte, majd ezután hamar betalált Donadel is. Viszont jött Piatti még, s az argentin kevesebb, mint félóra elteltével megszerezte második gólját is! Ezek után összejött a szépítés, bár ezt is a Montreal “oldotta” meg, ugyanis Boldor öngóljával lett a szünet előtt 1-3 az állás. A fordulás után még tragikusabb lett a hazaiak helyzete. Jackson-Hamel négy perc leforgása alatt duplázott, így tehát már 1-5 volt az eredményjelzőn úgy, hogy bőven volt még hátra a végéig! A Toronto viszont több gólt már nem kapott, ráadásul Ricketts is duplázott, ő is elég gyorsan, hiszen két perc alatt módosult az állás a 79. percre 3-5-re. Nyolcgólos meccsen diadalmaskodott az esélytelenebbnek vélt Montreal, amely a torontóiak pozitív, maguk negatív szériáját szakította meg, hiszen az Impact zsinórban 4-szer kikapott ezt megelőzően, míg az ezúttal vesztes klub 6 meccset nyert meg egymás után eddig.

A Toronto nem nagyon kapott még 5 gólt, és a klub első hazai veresége volt ez ebben az idényben! Mindezek ellenére a torontói legénység így is magabiztosan vezeti a Keleti Főcsoportot, miközben a Montreal Impact ugyanitt a 7., és közel áll ahhoz, hogy szerepelhessen a rájátszásban.

Toronto FC – Montreal Impact • 3-5 (1-3)
Helyszín: BMO Field, Torontó – 28.898 néző
Gólszerzők: Boldor (42. – öngól), Ricketts (77., 79.), ill. Piatti (10., 24.), Donadel (12.), Jackson-Hamel (47., 51.)

Nagy Dávid