Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: az 5. forduló érdekességei

Különösebb meglepetés nélkül ért véget az olasz bajnokság 5. fordulója, talán a legfontosabb hír, hogy már csak a Napoli és a Juventus gárdája áll százszázalékos teljesítménnyel a tabella élén. Most pedig lássunk néhány érdekességet a játéknap kapcsán!

callejon blitzquotidiano.it

Callejón nem akármilyen társaságba került (forrás: blitzquotidiano.it)

José Callejón a 13. Napoli játékos, aki legalább 50 gólt ért el a klub színeiben a Serie A-ban. Az első három név a listáról: Vojak (102), Hamsik (93), Maradona (81).

Mario Mandzukic összességében már 3 gólnál tart a Fiorentina ellenében, így a firenzeiek lettek a kedvenc célpontjai.

A Fiorentinának egyetlen egy kaput eltaláló lövése sem volt a Juventus ellen, a „zebrákkal” hasonló legutóbb egy éve esett meg a Cagliari ellen.

Az idei szezonban eddig a Torino lőtte a legtöbb gólt az első 15 percben, számszerint 3-at. Az Inter viszont pont a mérkőzések végére pörög fel, 11 góljukból 7 érkezett az utolsó negyedórában.

A Roma együttese már 9 sorozatban elért idegenbeli győzelemnél jár, a rekordot az Inter tartja 11 mérkőzéssel a 2006-2007-es szezon óta.

Edin Dzeko eddig 23 csapattal találkozott az olasz bajnokságban a Roma játékosaként, ebből 22 ellen betalált. A hiányzó egy? A Frosinone!

Mauro Icardinak sorozatban a második szezonjában sikerült az első 5 fordulóban 6 gólt szereznie.

Simone Verdi 32. percben szerzett gólja az Inter ellen a játékos hetedik kapuralövéséből született.

Ugyan nem a Serie A-ban történt, de Simone Zaza a Valencia játékosaként megszerezte élete első mesterhármasát bajnoki mérkőzésen.

(zp)