Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

US Open-kupa: Sallói góllal járult hozzá csapata végső sikeréhez! – videóval

Sallói Dániel, a Sporting Kansas City labdarúgója magyar idő szerint mára virradó hajnalban a New York Red Bulls ellen lépett pályára a US Open-kupa fináléjában. Ez már önmagában örömteli, de az még inkább, hogy a fiatal magyar támadó góljával biztosítta be végső győzelmét a kansasi alakulat!

IMG_20170921_062603Sallói és csapattársai óriási sikert ünnepelhettek a magyar játékos nagyszerű szereplésének köszönhetően is a New York Red Bulls elleni fináléban (forrás: twitter.com/MLS)

Két MLS-ben, azaz az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban szereplő klub szállt harcba a US Open-kupa végső győzelméért. A Sallói Dánielt is soraiban tudó Sporting Kansas City a New York Red Bullsszal mérkőzött meg a trófea elhódításáért.

Sallói nem volt a kezdőben, ami talán annak tükrében annyira nem meglepő, hogy a fiatal magyar támadó a hétvégi bajnokit is kénytelen volt kihagyni combsérülése miatt, ám honfitárs csatárunk ott volt a kispadon, és várt arra, hogy pályára léphessen.

Amíg nem volt pályán, örömben akkor is volt része, ugyanis a Kansas a 25. percben megszerezte a vezetést! Ekkor Zusi pazar ívelése után Blessing hasonlóan zseniális fejese landolt a New York-i klub kapujában (1-0)!

A félidő hajrájához közeledve Gerso duplázhatta volna meg a kansasi előnyt. A 42. percben a hazaiak támadója egy az egyben vezethette a kapusra a labdát, ám Meara óriásit mentett a Sporting játékosának lövésénél. Egy perccel ezután a Kansas szögletét követően is veszélyeztetett a Sporting KC, ám Meara többször is bravúrra hárított, így ekkor sem változott az eredmény. A 43. minutumban megvolt az első csere a döntőben, nagy örömünkre pedig Sallói lépett a pályára, aki a gólszerző Blessinget váltotta!

Azt pedig a 66. perc után elmondhattuk, hogy gólszerző váltott gólszerzőt! Sallói Feilhaber indítását követően a felpattanó labdát a kifutó kapus mellett pöckölte be, a labda pedig szépen utat talált a hálóba, már nem kellett a magyar támadónak újra hozzáérnie a játékszerhez! Nagyszerű találat, nagyszerű megmozdulás, és elképesztően fontos gól, történelmi gól egyben, hiszen másodszor talált be magyar támadó a sorozat fináléjainak történetében (2-0)!

A hatperces hosszabbítás első percében megszületett a döntő utolsó gólja is. A szépítést tudták csak megszerezni a lefújásig a New York Red Bulls játékosai. A klub gólvágója, Bradley Wright-Phillips állította be a finálé végeredményét (2-1).

Izgalmas végjáték, de így is Sporting-siker – így zárult a 2017-es US Open-kupa döntője! Az a finálé, amely számunkra is igencsak emlékezetes marad, ugyanis önmagában nem csakhogy gólt lőtt Sallói, de lényegében Wright-Phillips találata miatt a magyar labdarúgó eredményessége ért trófeát klubja számára! Az pedig már csak hab a tortán, hogy a Sporting KC otthonában lejátszott döntőt 21.523 drukker látta a helyszínen, ez pedig a 6. legmagasabb nézőszám a Children’s Mercy Park, azaz Sallóiék otthonának történetében!

US Open-kupa, döntő
Sporting Kansas City – New York Red Bulls • 2-0 (1-0)
Helyszín: Children’s Mercy Park, Kansas City – 21.523 néző
Gólszerzők: Blessing (25.), Sallói (66.), ill. Bradley Wright-Phillips (90+1.)
Sárga lapok: Sinovic (4.), Opara (90+6.), ill. Long (27.), Adams (57.)
Kiállítás:

Sporting Kansas City: Melia – Zusi, Opara, Besler, Sinovic – Espinoza, Sanchez, Feilhaber – Gerso (Medranda, 56.), Rubio (Oliveira, 82.), Blessing (Sallói, 43.). Vezetőedző: Peter Vermes

New York Red Bulls: Meara – Adams, Murillo, Long, Klejstan, Felipe – Davis (Keita, 80.), Escobar, Muyl (Veron, 71.), Lawrence (Zizzo, 66.) – Bradley Wright-Phillips. Vezetőedző: Jesse Marsch

Nagy Dávid