Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bundesliga legszigorúbb bírói

Ebben a cikkben a német bajnokság sípmesterei kerülnek a középpontba. Nézzük, kik voltak a legszigorúbbak az elmúlt 5 fordulóban.

csm_61114-Brych_Amsterdam_2015_2565f27264

 

Dr. Felix Brych (16)

Ő volt az, aki a sípot fújta az idei Bajnokok Ligája döntőjében. Nem fukarkodott a lapokkal, mindkét oldalra 4-4 sárgát osztott ki, és a 84. percben Cuadradonak a pirosat is felmutatta, miután a Zebrák játékosa másodszor is szabálytalankodott.

A Bundesliga 5. fordulójában a Wolfsburg – Bremen mérkőzésen fújta a sípot, nem volt bőkezű a lapokkal, mert összesen csak 3 sárgát osztott ki. Az ezt megelőző Mainz – Hannover összecsapáson már nem volt ennyire fukar, és 8-szor nyúlt a zsebéhez lapért. A hazaiaknak 3, míg a vendégeknek 5 alkalommal mutatta fel a sárga cédulát. A Köln – Köln Hamburg meccs miatt lett első kollégájával, Siebertel szemben. Ezen a találkozón 5 sárgát, és 1 pirosat „adományozott” a labdarúgóknak.

Daniel Siebert (15.)

Augusztus 19-én, a Hamburg – Augsburg mérkőzésen hullott sárgalap-eső. A játékvezető hazai oldalon 4, míg a vendégoldalon 3 cédulát mutatott fel. Következett a Hoffenheim – Bayern összecsapás, ahol egészen visszafogta magát, és a hazaiaknak 3, a bajoroknak, viszont csak 1 sárgát mutatott fel. A harmadik mérkőzésén igazságos volt mindkét féllel. Az Augsburg és a Lipcse 2-2 sárgán osztozhatott. Összesen 15 alkalommal villant a sárga, és még a szezon igazán el sem kezdődött, csak idő kérdése, mikor kell a másik színt is bevetnie.

Sascha Stegemann (11.)

Jócskán le van maradva kollégaitól a harmadik helyezett Stegemann. Ő is három találkozón fújhatta a sípot, de csak 3.67-es sárgalap-átlaggal dolgozott. A Bayern – Mainz és Augsburg – Gladbach találkozókon 4-4, míg a Hertha – Stuttgart összecsapáson csak három lapot osztott ki.

kép: dfb

Nagy Gábor