Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Aligha idén jubilál Gera Zoltán

Sajtótájékoztatón beszélt a hétvégi, Diósgyőr elleni találkozóról Thomas Doll, aki információkat osztott meg sérültjeiről is.

gera1_629

A Fradi karmestere egyelőre kívülről figyelheti a történéseket mind klubjánál, mind a válogatottnál. 

Hetek óta sérüléssel bajlódik Gera Zoltán, elkezdte az edzéseket Bőle Lukács és Hajnal Tamás is. Ezek a hírek jelen pillanatban a Ferencváros háza táján, ám Thomas Doll, a fővárosiak trénere bővebben is beszélt játékosai állapotáról. „A sérülteket illetően Gera Zolira hosszasan nem számíthatunk, legközelebb valószínűleg februárban lehet velünk, de néhány vizsgálata még hátravan – ha ez így van, akkor biztosan nem az idei négy meccsen éri el 100. válogatottságát a Fradi és a nemzeti együttes karmestere, aki szeptemberben stábtagént ott volt Portugália és Lettország ellen. – Hajnal nagyon szorgalmasan készül és néhány napja Bőle Lukács is elkezdte az edzéseket, hamarosan ő is visszatérhet. Tegnap látogattam meg Lovrencsics Balázst a kórházban. A műtétje jól sikerült, de 4-6 hétig még nem készülhet velünk.”

Doll szerint az utóbbi időszak végre megint teljes, a fenti sérüléseket kivéve, mindezek ellenére bizakodó a szakember a jövőt illetően. „Az edzések képe teljesen más, mint korábban, ugye volt olyan időszak, amikor 10-12 játékossal tudtunk csak készülni. Egyszer éltem át karrierem során ehhez hasonló sérüléshullámot, még Hamburgban, amikor annyi sérültünk volt, hogy a második csapatból kellett felhozni játékosokat, akikkel még a döntetlen is nagy eredmény volt, hiszen ezután a legtöbben soha többet nem játszottak a Bundesligában – utalt korábbi állomáshelyén töltött időre Doll, majd a góllövőlistát vezető Varga Rolanddal kapcsolatban említett meg egy fontos dolgot. – Varga Roli mostani kirobbanó formája sok tényező eredménye. Egyrészt szerencsére újra teljesen egészséges, mentálisan és játékban is sokat erősödött, maga mögött hagyta a problémákat a pályán és a pályán kívül is.”

Ugyanakkor rosszul viseli a felé áradó kritikákat. Az utóbbi két bajnokit ugyan megnyerte a csapat a Vasas és a Honvéd ellen, ám előtte volt egy kisebb hullámvölgy. „Kicsit rosszul esett, hogy jó időket éltünk meg a klubnál és ezek után néhány rosszul sikerült meccs után voltak szurkolók, akik az anyanyelvemen küldtek haza. Nem azt várom nyilván, hogy éltessenek, de meglepett, hogy ilyen hamar elfelejtik a közös sikereinket. Azt szeretem, ha a nézők a csapatok támogatják, akkor is ha nem megy jól, hiszen tudják, hogy minden évben új csapatot kellett építenünk. Nem fogok persze megsértődni, már majdnem négy éve itt vagyok.” Azt viszont kijelentette, a bajnoki cím egyelőre tabu. „Ugyanakkor tanultam az elmúlt hetekből, a jövőben tőlem biztosan nem hallanak majd bajnoki címről szóló kijelentéseket. A Vasas és a Honvéd elleni bajnoki győzelem után nincs értelme májusig előretekinteni, csak az a fontos, hogy a következő mérkőzésen sikeresek legyünk. Úgy tűnik, jó úton haladunk, a sérült játékosok visszatérésével erősebbek lettünk, így a DVTK ellen is a győzelem a célunk.”

1wfktkqTURBXy9jMzM3YmZlNjdmNWIzYjE3YjZmODM0NGNkN2JkODE0My5qcGVnkpUDAHnNDdrNB8qTBc0DFM0BvA

A csütörtöki sajtótájékoztatón Otigba Kenneth is részt vett. A védő nyáron tért haza Hollandiából, kérdés, milyen érzései vannak ennyi idő után a magyar futballal kapcsolatban a korábbi utánpótlásválogatott labdarúgónak. „Nem az ellenfél formájával, hanem saját magunkkal foglalkozunk – fogalmazott inkább a DVTK elleni meccsre fókuszálva. – Szeretnénk kijavítani a hibáinkat, az erősségeinket pedig megtartani. Mindennap azért dolgozunk, hogy egyre jobb teljesítményt nyújtsunk, minél labdabiztosabbak legyünk, csapatként egyre inkább összeérjünk, és megnyerjük a meccseket. Szerencsére a beilleszkedésemmel sosem volt probléma, az öltözőben az első perctől barátsággal fogadtak, és a pályán is egyre jobban megértjük egymást. A kulcs a kommunikáció, ha ez megvan, nincs köztünk félreértés a pályán.”

~GS~