Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Aranycipő: beindultak Európa gólfelelősei! – Top10

Már javában tart a 2017/18-as szezon, Európa legrangosabb bajnokságaiban egyaránt minimum öt fordulón már túl van a mezőny. Ennek megfelelően a kontinens klubcsapatainak legjobb támadói is megkezdték a gólgyártást. Lionel Messi pályafutása során még soha nem kezdett ilyen lendülettel a La Ligában, Dybala pedig félidőnként lő egy gólt eddig. A hétközi fordulót követően 2017.09.22-én így fest az Aranycipőért folytatott harc…

FotorCreated

…, avagy rendesen belekezdtek jó páran a gólgyártásba. Mindezek előtt egy kis történelem és egy kis változás. A nemzetközi porondon (BL és El) elért legutóbbi öt szezon alapján mért koefficiensek megfordultak, a francia élvonal megelőzte a portugált, így változtak a gólszorzók. Az idei kiírásban tehát egy a francia élvonalban szerzett gól 1,5 helyett 2,0-ás szorzóval bír, míg a portugáloknál 2,0 helyett 1,5-re csökkent a találati érték.  Ha mindez az elmúlt két szezonban is így lett volna, akkor Cavani és Ibrahimovic most rendelkezne egy-egy “ezüstcipővel”.

Fontos tény, hogy a 2009/10-es szezon óta csak az FC Barcelona és a Real Madrid csapatából került ki az aranycipős, zsinórban pedig kilenc alkalommal La Liga csapat adta a végső győztest. A “címvédő”, ha lehet így fogalmazni Lionel Messi, aki tavaly 37 bajnoki találatig jutott, ezzel 74 ponttal lett az első.

radamel_falcao_by_dma365-dbmcqm2A történelem és a változási pontok után jöjjön a jelen, avagy Lionel Messi az élre állt azt követően, hogy a hétközi Eibar ellni bajnokin mesternégyest szerzett. Érdekesség, hogy a Barca klasszisa pályafutása során még soha nem kezdett ilyen gólterméssel a spanyol élvonalba. Öt forduló után eddig maximum nyolc találata volt.

Másodvirágzását éli, s bizonyít az őt leíróknak Radamel Falcao, aki igazi gólözönnel nyitotta a szezont a francia bajnokságban, s egyelőre a háta mögött tudja a PSG házi gólkirályát Edison Cavani személyében. Az uruguayi és a csapat friss sztárigazolása Neymar egyébként a hétvégén összeugrott, utóbbi állítólag a gólfelelős eladását is kérte a klubvezetőktől.

Paulo Dybala a legjobb perc/gól mutatóval rendelkezik, eddig gyakorlatilag félidőnként beveszi az ellenfelek hálóját. Egyre gyakrabban hasonlítják honfitársához Lionel Messihez. A fiatal támadó legutóbb a Sassuolo ellen triplázott, nem is akármilyen gólokat jegyezvén!

Mertens, Lewandowski, Icardi és Immobile egyaránt fej-fej mellett halad, őket pedig két meglepetésember követi 1,5-ös, tehát kisebb gólszorzóval Van Wolfswinkel és Gomis személyében. A tízes listára jelenleg olyan sztárjátékosok nem férnek fel, mint Agüero, Lukaku, Aubameyang és Dzeko, mindannyiuknak tíz pontja, tehát öt bajnoki találata van eddig

Teljes képernyő rögzítése 2017.09.22. 135454